4. juni 2020
Sådan ser Helsingør-medaljen ud. Kender du en, som du skal indstille til medaljen? Du kan indstille kandidater indtil 1. november.
Sådan ser Helsingør-medaljen ud. Kender du en, som du skal indstille til medaljen? Du kan indstille kandidater indtil 1. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem skal have Helsingør-medaljen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem skal have Helsingør-medaljen?
Helsingør - 12. oktober 2019 kl. 19:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1953 hed byens borgmester Sigurd Schytz. Han foreslog, at der skulle uddeles en medalje til personer, der havde øvet en fremragende gerning for byen eller som ved deres arbejde eller indsats havde medvirket til at give Helsingør By anseelse eller fremgang.

Medaljen blev samme år uddelt til tre personer, nemlig Peder Christensen, også kendt som Kong Peder, der var Helsingørs socialdemokratiske borgmester i perioden 1919-1946, H. P. Christensen, direktør for Helsingør Skibsværft og H. Dunker, disponent fra Helsingborg i Sverige.

Først i 1993 blev medaljen uddelt igen - tilsyneladende.

Det er nemlig ikke lykkedes at opspore oplysninger om yderligere medaljemodtagere i perioden fra 1953-1993. I perioden 1993 - 2018 er medaljen igen blevet uddelt i alt 37 gange. De sidste års modtagere af medaljerne var museumschef, ildsjæl og idemager Kenno Pedersen, der modtog medaljen i 2018 og fotograferne Lars Johannesen og Arne Magnusson, der modtog den i 2017.Der er stadig et antal medaljer i kommunens varetægt, som kommunens økonomiudvalg har besluttet at uddele.

Frem til den 1. november 2019 kan man indstille personer, som er værdige til at modtage medaljen. Læs mere og indstil din kandidat på www.helsingor.dk/medalje. Du kan godt indstille en person, der også var indstillet i 2018 - og som ikke modtog medaljen.

Uddeling af medaljer sker primært forud for årets sidste byrådsmøde, næste gang mandag den 16. december 2019.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?