20. juni 2021
Borgmester Benedikte Kiær uddelte sidste år Helsingør Medaljen til fotograferne Lars Johannessen og Arne Magnussen samt til tandplejer Bente Raae Andersen. Foto: Andreas Norrie
Borgmester Benedikte Kiær uddelte sidste år Helsingør Medaljen til fotograferne Lars Johannessen og Arne Magnussen samt til tandplejer Bente Raae Andersen. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem skal have Helsingør Medaljen hængt om halsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem skal have Helsingør Medaljen hængt om halsen
Helsingør - 07. september 2018 kl. 04:36
Af Sofie Dall Oxfeldt

Et antal Helsingør Medaljer skal uddeles til personer, der har øvet en eminent gerning for byen, og du kan frem til 1. november indstille en person.

Helsingør Medaljen er en hyldest til personer, som har gjort en ekstraordinær indsat for Helsingør Kommune, og nu kan du indstille en kandidat, som har gjort sig fortjent til en medalje. Det kan du frem til 1. november på www.helsingor.dk/medalje.

arrow Læs også: Udstilling bliver til flot magasin

I 1953 indførte daværende borgmester for Helsingør, Sigurd Schytz, at der skulle uddeles medaljer til personer, som havde øvet en fremragende gerning for byen, eller som havde medvirket til at give Helsingør By anseelse eller fremgang. Et antal medaljer ligger stadig i kommunens varetægt, og nu vil Økonomiudvalget uddele medaljer til personer, der fortjener en medalje.

Efterlyser forslag
Hvem der får en medalje, er endnu uvist, men Helsingør Medaljen gives til borgere fra Helsingør Kommune - eller til andre personer, som har en nær tilknytning til Helsingør, eller som har gjort en særlig indsats for en bestemt område eller for hele kommunen. Indsatsen skal være af særlig værdig og fortjenstfuld karakter, og du kan nu være med til at vælge, hvem der burde få en medalje tildelt.

Sidste år var det pressefotograferne Arne Magnussen og Lars Johannesen, der sammen med tandplejer Bente Raae Andersen modtog den eftertragtede Helsingør Medalje.

Økonomiudvalget vælger
Medlemmerne af Økonomiudvalget træffer den endelige beslutning om, hvem der skal modtage medaljen. Hvis Økonomiudvalget ikke mener, at nogle af kandidaterne har gjort sig fortjent til medaljen, kan uddelingen udgå i år. Omvendt kan flere kandidater være medaljen værdig, og så kan der uddeles flere medaljer samme år.

Som udgangspunkt er medaljen i bronze, og i særlige tilfælde tildeles medaljen i sølv.

Om nogle medaljer overhovedet bliver uddelt, og hvem de bliver uddelt til, kan du have indflydelse på ved at indstille den kandidat, du synes, fortjener en medalje.

Uddelingen af medaljer sker mandag den 17. december forud for årets sidste byrådsmøde.

arrow Magnussens liv som pressefotograf
12. april 2017 kl. 08:02 Opdateret: kl. 17:26
arrow Pressefotografens udvalgte billeder
18. oktober 2016 kl. 20:46 Opdateret: kl. 11:33
arrow En Hamlet-film bliver til
07. august 2016 kl. 07:51 Opdateret: kl. 12:26
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?