18. januar 2020
Morten Holm, Leder af Borgerservice i Helsingør Kommune, opfordrer folk til at få fornyet deres kørekort i tide. Ellers kan det blive dyrt.
Morten Holm, Leder af Borgerservice i Helsingør Kommune, opfordrer folk til at få fornyet deres kørekort i tide. Ellers kan det blive dyrt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husk at forny kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husk at forny kørekortet
Helsingør - 11. september 2019 kl. 08:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du risikerer en bøde, hvis du kører uden gyldigt kørekort. Borgerservice oplever en del borgere, som glemmer at forny kørekortet.

- Gennem de seneste år er der flere gange kommet nye regler om fornyelse af kørekort, og i Borgerservice i Helsingør oplever vi, at det har skabt forvirring blandt borgerne. Mange tror fejlagtigt, at de nu helt kan lade være med at forny deres kørekort.

Det fortæller lederen af Borgerservice i Helsingør Kommune, Morten Holm.

- Kørekortet skal stadig fornyes, inden det udløber, men ældre borgere behøver ikke længere en lægeattest, medmindre politiet tidligere har afgjort, at kørekortet er tidsbegrænset.

Morten Holm tilføjer:
- Jeg vil opfordre borgerne til at tjekke, om kørekortet skal fornyes. Det er en god investering. Du risikerer nemlig en bøde, hvis politiet stopper dig med et kørekort, som er udløbet.

Har du flere kategorier kan der være forskellige udløbsdatoer. Udløbet af kategorierne fremgår af bagsiden af kørekortet.

Der er særlige regler for fornyelse af kørekort til lastbil og bus samt kørekort som pga. sygdom er tidsbegrænset. Disse skal altid fornyes med en lægeerklæring.

Hvis du har brug for at få fornyet kørekortet, skal du forbi Borgerservice på Prøvestenen.

Du medbringer dit nuværende kørekort, og et nyt foto. Du kan få taget et nyt foto i Borgerservice .Inden du tager på Borgerservice er det vigtigt, at du bestiller tid til fornyelse af kørekort på Helsingør Kommunes hjemmeside www.helsingor.dk - gå ind via Bestil Tid på forsiden.

www.helsingor.dk/kørekort kan man læse mere om at forny kørekortet.