25. oktober 2021
Forfatteren bag den anmelderroste biografi gæster biblioteket.
Forfatteren bag den anmelderroste biografi gæster biblioteket.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holger Drachmann på Hornbæk Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holger Drachmann på Hornbæk Bibliotek
Helsingør - 30. oktober 2020 kl. 15:04

Onsdag 11. november klokken19 besøger Kurt L. Frederiksen, forfatter til anmelderroste biografi om Holger Drachmann: "Vi vil fred her til lands", Hornbæk Bibliotek.

Holger Drachmann har en særlig betydning for Hornbæk, og de fleste har nok lagt mærke til mindestenen på Hornbæk Havn. I 1870erne tilbragte han, sammen med P.S. Krøyer og andre kunstnere, somrene i Hornbæk inden kunstnerkolonien nogle år senere drog til Skagen. Det var også i Hornbæk på Dr. E. Brünniches Privatklinik (det nuværende Hotel Bretagne) han døde 14. januar 1908.

Kurt L. Frederiksen siger: "Forfatteren Holger Drachmann var i samtiden det største festblus, vi har haft. Men faktisk var der lige så meget nødblus over ham. Hans død og begravelse i begyndelsen af 1908 var en national begivenhed, og hans gravsted er nu et turistmål i Skagens klitter, dér hvor landet ender. Drachmann levede i en brydningstid, hans liv var problematisk, hans kvinder utallige, og hans kunst handler om det."

På grund af Corona restriktioner er der et meget begrænset antal pladser til foredraget, men de hurtige kan nå at købe billetter (á 40 kr.) på biblioteket eller på www.billetten.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?