18. januar 2020
De hjemløse skal huske deres bonner
De hjemløse skal huske deres bonner
Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemløse skal gemme boner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløse skal gemme boner
Opdateret 16. oktober 2015 kl. 06:26
Helsingør - 15. oktober 2015 kl. 12:00
Af Sarah Marie Winther
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ARTIKLEN ER RETTET
Fremover skal hjemløse i Helsingør huske at gemme bonerne fra deres dagligvareindkøb og kontoudskrifterne fra deres bank, hvis de vil beholde deres kontanthjælp. Hvis en sagsbehandler vurderer, at der er tvivl om, hvorvidt en hjemløs har opholdt sig inden for kommunegrænserne, så skal de hjemløse kunne dokumentere det. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det fik 49-årige Tina Regina Gosc, der er uden fast bopæl, oplyst af Helsingør Kommune, efter hun havde afleveret en bopælserklæring, der angiver, hvor hun har befundet sig den sidste måned. Kravet rystede hende, eftersom hun er født og opvokset i byen og kender sagsbehandlerne i kommunen. Hun har familie på to adresser i byen, og her overnatter hun på skift for ikke at være for meget til besvær.

- Jeg er ikke ude på at snyde nogen, og jeg har altid været ærlig. Men de træder på mit privatliv ved at bede mig om det her, siger hun.

I Center for Borgerservice, It og Digitalisering forstår man Tina Goscs frustration, men ser ikke andre muligheder for at kunne kontrollere, at hjemløse ikke holder til i en anden by, mens de modtager støtte i Helsingør Kommune.

- Folk skal kunne sandsynliggøre eller oplyse, at de er i kommunen. Det er ikke os, der bestemmer det, men cpr-lovgivningen, siger Anne Kyung Nielsen, områdeleder i Borgerservice.

arrow Læs også: Kommune kan fortsat kræve boner af hjemløse
Pengene skal bruges i byen

Hun medgiver, at kravet om kasseboner og kontoudskrifter er grænseoverskridende, og at det heller ikke er rart for medarbejderne. Hun understreger dog, at kommunen ikke har til hensigt at snage i de hjemløses indkøb og at andre former for dokumentation også er ok.

- Det har intet at gøre med, hvad pengene bliver brugt på, men at de bliver brugt her i byen, siger hun.

Hvis Tina Gosc nægter at udlevere kasseboner og kontoudskrifter, vil kommunen tilbageholde hendes kontanthjælp.

Præcisering

I denne artikel er områdeleder Anne Kyung Nielsens udtalelse præciseret i henhold til, at det er cpr-lovgivningen, der pålægger kommunerne at undersøge de sager, hvor borgerne ikke er korrekt bopælsregistreret herunder at kræve dokumentation.

- Jeg er ikke ude på at snyde nogen, og jeg har altid været ærlig. Men de træder på mit privatliv ved at bede mig om det...

Posted by Frederiksborg Amts Avis on Thursday, 15 October 2015
arrow Tre sociale formål kæmper om 25.000 kroner
17. december 2015 kl. 15:31 Opdateret: kl. 11:13
arrow Hvor stort er problemet?
04. november 2015 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:21
arrow Udsatte: Næsten umuligt at gemme kvitteringer
04. november 2015 kl. 10:52 Opdateret: kl. 11:54