26. juli 2021
Svenske Hoven Droven er er kendt for at skave en fest med sin blanding af folk og metal. Foto: Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Svenske Hoven Droven er er kendt for at skave en fest med sin blanding af folk og metal. Foto: Pressefoto
Foto: HENRYK KOTOWSKI
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er programmet for Nordsjæl-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er programmet for Nordsjæl-festival
Helsingør - 31. august 2019 kl. 11:51

Danske Sorten Muld og svenske Hoven Droven er blandt årets hovednavne på festivalen Nordsjæl, som foregår i det smukkeste omgivelser i skoven ved Hammermøllen.

Der er få musikfestivaler, hvor du både kan komme ned i tempo og op i nærvær. Men det kan du på Nordsjæl 7. september. For tredje år i træk folder de lokale arrangører skoven ud til en magisk musikfestival i Hellebæk, med den gamle våbensmedje på Hammermøllen som kulisse.

arrow Læs også: Nordsjæl-festival er klar med stor nyhed

Nordsjæl giver mikrofonen til en udvalgt skare af nordiske kunstnere, der i løbet af festivalen sætter både liv, lyd og ord på, hvad det vil sige at være nordisk. Det er kunstnere med nordsjælen helt ind i hjertekulen, der kommer i år. På plakaten er nemlig Sorten Muld (DK), Hoven Droven (S), Hajk (N), Svarvar Knutur (IS), Mirja Kjippel (FIN), Nordsind (DK) og lokale Melon Monday.

Med Nordsjæl slippes den nordiske tone fri, og inviterer alle til at bygge bro mellem mennesker og landegrænser. Festivalen har sørget for et godt udvalg af mad og drikkevarer og nogle helt særlige rammer, hvor lyset fra lamperne skaber nye rum i mørket, der falder på. Så tag familien, naboen eller vennerne med til Nordsjæl, kom ned i tempo og nyd en festival med masser af nærvær. Vi sørger for, at du hverken kommer til at mangle magi, mad eller musik.

Banebrydende »folktronica«
Sorten Muld har med deres blanding af skandinavisk folkemusik og Electronica defineret genren folktronica. Det har givet dem to priser ved Danish music Awards og skabt en nærmest kultlignende status omkring det Århusianske band. Vi glæder os til at opleve at deres magiske univers går i symbiose med Nordsjæl.

Hoven Droven har taget deres folkemusiske sangskat og lavet heavy-arrangementer ud af det. De er med deres energiske og medrivende koncerter blevet et af de helt store livebands i Sverige. Spænd danseskoene og gør klar til en energiudladning af dimensioner når Hoven Droven indtager Skoven.

Hajk er unge fremadstormende nordmænd, som de sidste par år har rejst verden tynd for spille deres melankolske, grov-svingende og poetiske pop og festivalen er både glade og stolte over at kunne præsentere dem på Nordsjæl.

Enhver, der allerede har haft mulighed for at opleve en præstation af Svavar Knútur, vil huske det i lang tid. Hans forestillinger er en følelsesmæssig rutsjebane mellem tårer og griner. Han tager dig ind i hans magiske verden og vil ikke lade dig gå så hurtigt. Svavar Knuturs koncerter har været meget roste, både i islandsk og international presse og Svavar er Nordsjæls helt egen huskunster. Alt gik op i en højere enhed sidst han stod i skoven og mon ikke magien opstår igen?, lyder det fra festivalen.

Mirja Kjippel er en finsk singer-songwriter, som forener vildskab, poesi og melankoli i smuk og intensiv musik. Luk øjnene og lad dig rive med.

Nordsind er ikke for alle og enhver, ej heller til alle tidspunkter; det kræver ro og eftertænksomhed at forstå bandets porøse lydlandskab. Rene guitarstrøg, flimrende støj og pludselige blast beats danner grundlaget for Nordsinds atmosfæriske efterårsrejse. Det smukke blandes med det grimme, helt uden vokal. Arrangørerne har lokalområdet fundet Melon Monday, en lille usleben diamant. Deres dejligt simple lydunivers og fine sange passer perfekt ind i skoven. Det er en fornøjelse at lade dem åbne Nordsjæl 2019.

Festivalen begynder kl. 14.00 og slutter kl. 23:30. Billetter sælges på www.nordsjael.dk. Børn under 15 år har gratis adgang med voksne.

For mere praktisk info, se www.nordsjael.dk

arrow Billeder: Nordsjæl er nærvær, der kun bliver smukkere i mørket
07. september 2019 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow Se billederne: Magisk musikfestival fordobler sit publikum
10. september 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 15:28
arrow Nordsjæl er magi for sanserne
07. september 2018 kl. 10:39 Opdateret: kl. 10:39
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022