22. oktober 2018
Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Ellen Trane Nørbys Undervisningsministerie (billedet), der nu sætter lup på blandt andre Helsingør Privatskole. Foto: Thomas Olsen
Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Ellen Trane Nørbys Undervisningsministerie (billedet), der nu sætter lup på blandt andre Helsingør Privatskole. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helsingør Privatskole sat under tilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helsingør Privatskole sat under tilsyn

Artiklen er rettet mandag den 20/11 klokken 10.34

Helsingør - 18. november 2017 kl. 08:03
Af AF Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den muslimske friskole, Helsingør Privatskole på Fabriksvej, er sat under tilsyn af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Fredag fik Helsingør Privatskole på Fabriksvej besøg af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, da skolen sammen med tre andre friskoler er sat under tilsyn. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I en mail til Frederiksborg Amts Avis oplyser styrelsen, der hører under Undervisningsministeriet, at der føres et såkaldt tematisk tilsyn på Helsingør Privatskole. Tilsynet har fokus på frihed og folkestyre-kravet og uafhængighedskravet i friskoleloven. Kravet om overholdelse af frihed og folkestyre blev pålagt friskoler 1. januar i år, og handler i korte træk om, at friskolerne skal undervise i overensstemmelse med danske værdier. Kravet om uafhængighed handler om, at skolen som selvejende institution skal være uafhængig af eksterne interesser.

De øvrige skoler, der er kommet under tilsyn er Ros Privatskole i Roskilde, Sjællands Privatskole i København og Odense Privatskole.

Frederiksborg Amts Avis har været i kontakt med skoleleder på Helsingør Privatskole, Inci Canakgöz, der oplyser, at hun ikke ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Helsingør Privatskole havde ifølge Cepos den bedste undervisningseffekt af alle skoler i Helsingør Kommune i 2016.

Rettelse: Tidligere stod det refereret fra Kristeligt Dagblad i ovenstående artikel, at Helsingør Privatskoles bygninger på Fabriksvej er ejet af den tyrkiske Dikev Fonden. Det er ikke korrekt. Bygningen er derimod ejet af Helsingør Erhvervspark. Frederiksborg Amts Avis beklager fejlen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk