22. oktober 2021
Helle Rosenø er selv ansat ved et hospital, så hun tog stikket helt roligt: - Jeg har ventet på denne dag. Foto: Philip Horup
Helle Rosenø er selv ansat ved et hospital, så hun tog stikket helt roligt: - Jeg har ventet på denne dag. Foto: Philip Horup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helle Rosenø fik dagens første stik i det nyåbnede vaccinecenter: - Det er en glædens dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Rosenø fik dagens første stik i det nyåbnede vaccinecenter: - Det er en glædens dag
Helsingør - 12. april 2021 kl. 13:17
Af Philip Horup

Klokken 12.00 mandag åbnede det nye vaccinationscenter i Snekkersten Hallen, der på to uger er blevet omdannet fra sportshal til nyt centrum for vaccinationsindsatsen i Nordsjælland.

arrow Læs også: Her klarede de over 700 vaccinationer på en dag

Det nye vaccinationscenter er blandt andet blevet etableret for at aflaste centeret i Hillerød, der har været meget belastet og i perioder bøvlet med meget lange køer.

Nu bliver det desuden lettere for mange nordsjællændere at blive vaccineret, da åbningen af det nye center i Snekkersten for nogle betyder væsentlig kortere transporttid.

Hver dag skal 2500 personer vaccineres i Snekkersten Hallen, og det var lige på og hårdt mandag, hvor 2500 personer skal igennem i løbet af dagen.

Mulighed for øget kapacitet

Med tiden er der endda mulighed for, at kapaciteten kan øges. Det fortæller tidligere koncerndirektør i Region Hovedstaden og manden med ansvaret for centeret i Snekkersten, Svend Hartling:

- Vi skal helst have 2500 personer igennem på 10 timer. På sigt kan der godt komme endnu flere igennem. Vi er stort set kommet på plads med det hele, og vi er klar til når borgerne kommer, siger han.

Og spændte borgere var der allerede kommet mange før åbningen, og derfor blev køen hurtigt lang, og parkeringspladserne blev hurtigt pakket. Men alt i alt kom det nye vaccinationscenter flot fra start, og allerførste vaccinerede blev Helle Rosenø fra Hørsholm:

- Det er en dejlig sikkerhed, til når jeg skal være sammen med venner og familie. Det er en glædens dag, lød det fra hende, umiddelbart inden hun fik sit stik.

Det fik hun faktisk 20 sekunder i 12, og dermed var den første af mange dage med vaccinationer i Snekkersten Hallen begyndt på effektiv vis.

arrow Åben igen - med tjek på test og coronapas
12. april 2021 kl. 19:29 Opdateret: kl. 17:29
arrow Fuld tryk i Roskilde-hallerne: Masse-stikkeri med Mette
12. april 2021 kl. 17:36 Opdateret: kl. 17:46
arrow Generalprøve på vaccinationscentret
12. april 2021 kl. 17:16 Opdateret: kl. 17:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?