20. januar 2021
Hornbæk havnebestyrelse vil gerne udvide havnen. Blandt andet skal Østre Mole udskiftets. Den truer med at styrte sammen. Desuden skal der anlægges 60 nye bådepladser på østsiden af havnen, hvis projektet bliver godkendt. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Hornbæk havnebestyrelse vil gerne udvide havnen. Blandt andet skal Østre Mole udskiftets. Den truer med at styrte sammen. Desuden skal der anlægges 60 nye bådepladser på østsiden af havnen, hvis projektet bliver godkendt. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på at udvide Hornbæk Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på at udvide Hornbæk Havn
Helsingør - 23. november 2020 kl. 04:10
Af Dorte Møller Rasmussen

Den blev bygget i 1920, så den har vel egentlig gjort det ganske godt, men nu er Østre Mole i Hornbæk Havn så anløben og faldefærdig, at de yderste 20 meter er blevet afspærret af frygt for, at molen skal styrte sammen. Andre dele af molen er holdt sammen af brede stålbånd, så en udskiftning er påkrævet.

- Og i stedet for dyre lappeløsninger, så har vi i havnebestyrelsen foreslået, at havnen udbygges til glæde for havnens brugere, de mange på venteliste til en bådeplads - og til gavn for hele Hornbæk, forklarer formanden for Hornbæk Havn, Jørgen Haagen Nielsen.

Ønsket om at udvide havnen er ikke af nyere dato, men stormen Bodil kom økonomisk i vejen for projektet, for havnen måtte bruge alle sine penge på genopbygning efter stormen.

Men med Østre Moles alvorlige forfatning er planerne om en udvidelse aktualiseret.

- En vedligeholdelse af molen er en ren udgift, så hvis vi kan kombinere en udskiftning med en tiltrængt udvidelse af havnen, så er meget nået, påpeger Jørgen Haagen Nielsen.

Det kendte arkitektfirma Hasløv og Kjærsgaard, som også har tegnet Nordhavnens udvidelse, har udarbejdet skitser til en udvidelse, og de er nu sendt til Kystdirektoratet, hvor projektet netop nu er i høring hos myndighederne.

Nikker de ja til det, skal projektet behandles i Helsingør Kommune, for der skal udarbejdes en lokalplan med de borgerinddragelser, det indebærer. Den proces vil tage op mod to år, og i den periode skal havnen arbejde for at finde en god økonomisk model.

- Vi forventer, at en havneudvidelse vil koste omkring 20 millioner kroner. Den »lave« pris skyldes, at der kan arbejdes fra land fremfor fra vandsiden, forklarer havneformanden.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?