16. juni 2021
Scenekunstneriske talenter får nu mulighed for at tage et grundforløb i tilknytning til den gymnasiale uddannelse. HamletScenen tilbyder den nye uddannelse. Foto: Allan Nørregaard
Scenekunstneriske talenter får nu mulighed for at tage et grundforløb i tilknytning til den gymnasiale uddannelse. HamletScenen tilbyder den nye uddannelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasier vil uddanne talenter til scenekunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasier vil uddanne talenter til scenekunst
Helsingør - 15. januar 2020 kl. 07:13

HamletScenen præsenterer nyt talent-uddannelsesforløb til tre åbent hus-arrangementer.

Når tre lokale gymnasier i denne måned slår dørene op til åbent hus-arrangementer, vil der være et nyt talent-uddannelsesforløb på plakaten. Det er HamletScenen, der i tæt samarbejde med Helsingør Gymnasium, Espergærde Gymnasium og erhvervsskolen U/Nord, står bag initiativet omkring et 3-årigt scenekunstnerisk grundkursus (SGK).

arrow Læs også: Shakespeare-festival på dansk - for første gang
Fokus på talent-udvikling

SGK Helsingør er HamletScenens nye tiltag for unge scenekunstneriske talenter i alderen 16-25 år - et nyt scenekunstnerisk grundkursus med fokus på lokal talentudvikling. SGK Helsingør er et 3-årigt uddannelsesforløb knyttet til HamletScenen på Kronborg Slot i tæt samarbejde med Helsingør Gymnasium, Espergærde Gymnasium og U/Nord.

- Med SGK Helsingør vil vi gerne stimulere den lokale talentudvikling samt det lokale scenekunstneriske liv. Der er masser af dygtige og ambitiøse talenter her i området, og dem vil vi gerne hjælpe til at blomstre yderligere. Samtidig er Helsingør en unik kulturby og hjemstedet for vigtig teaterhistorie i form af fortællingen om Hamlet, så vi håber naturligvis også, at SGK kan være med til at puste liv i den kærlighed til scenekunst, som allerede findes her i byen, siger Lars Romann-Engel, teaterdirektør og kunstnerisk leder på HamletScenen.

Besøger tre gymnasier

Sammen med skuespiller Sofie Stougaard tager Lars Romann-Engel de kommende uger på turné rundt til de tre gymnasier, hvor elever og forældre kan få mere information om det nye SGK Helsingør. En talentudviklingsplatform i stil med de snart 30 år gamle musikskoleforløb MGK (musikalsk grundkursus), der forbereder unge musiktalenter til at søge ind på professionelle musikuddannelser fx Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Professionelle fagfolk

- Gennem et målrettet uddannelsesforløb med undervisning fra professionelle fagfolk som instruktører, skuespillere og scenografer vil vi ruste talenterne til fremtiden. Det kan være svært at komme igennem nåleøjet til en videregående scenekunstnerisk uddannelse, så derfor skal SGK blandt andet styrke de unges muligheder for optagelse, siger Lars Romann-Engel.

Infoaftenerne finder sted på følgende tidspunkter:

U/NORD den 16. januar kl. 18:00

Helsingør Gymnasium den 21. januar kl. 19:30

Espergærde Gymnasium den 23. januar kl. 19:30

HamletScenen forventer at byde de første elever velkommen på SGK Helsingør omkring den 1. november 2020.

arrow HamletScenen vil være hele Danmarks Shakespeare-teater
10. februar 2021 kl. 05:13 Opdateret: kl. 10:40
arrow Hamletscenen giver stemme til lokale unge
28. oktober 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow HamletScenen vil vise de unges liv og vrede
20. maj 2020 kl. 20:32 Opdateret: kl. 14:40
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?