11. december 2018
Hornbæk Golfklkub ligger i naturskønne omgivelser på Bøtterupvej - midt i Kongernes Nordsjælland.
Hornbæk Golfklkub ligger i naturskønne omgivelser på Bøtterupvej - midt i Kongernes Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golfklub kandiderer til natur- og miljøpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golfklub kandiderer til natur- og miljøpris
Helsingør - 23. februar 2018 kl. 04:45
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seriøst miljøarbejde i golfklubben i Hornbæk spiller sammen med Naturpark Kongernes Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hornbæk Golfklub, som har naturskønne baner på Bøtterupvej, er netop blevet nomineret til Golfsportens Natur- og Miljøpris på 75.000 kroner.

I konkurrence med Asserbo Golf Club og Grenaa Golfklub konkurrerer Hornbæk om at vinde prisen.

Der uddeles i alt tre priser, for udover Natur- og Miljøprisen er der også to inspirations-priser á 10.000 kr. som den bredt sammensatte jury bag priserne har udvalgt.

Mange ansøgere
- De mange ansøgninger til priserne viser endnu engang, at både flora og fauna trives rigtig godt på de danske golfbaner, og der bliver igangsat mange nye initiativer for at endnu flere mennesker kan få glæde af dette. Den såkaldte multifunktionelle golfbane, hvor arealerne bl.a. bruges til andre former for friluftsliv, syntes at have fundet indpas i golfsporten. Desuden er tiltag som opsætning af fuglekasser og afgræsning med får, efterhånden blevet almindeligt rigtig mange steder rundt i hele landet, lyder det fra Dansk Golf Union.

Jens Peter Nielsen, der har været medlem af Hornbæk Golfklubs bestyrelse siden 2006 fortæller, at klubben lægger stor vægt på at pleje naturen.

Tre tilbud - tre baner
- Vi tilbyder vores medlemmer tre ting: socialt fællesskab, motion og oplevelser. Naturpark Kongernes Nordsjælland fortæller den historie, som man netop finder i Hornbæk Golfklub, og derfor er vi meget optaget af at beskytte naturen og miljøet seriøst. Miljøarbejdet er noget, vi tager meget alvorligt, understreger Jens Peter Nielsen.

Hornbælk Golfklub har tre typer baner - en urban tæt på byen, en engbane ned til Gurre å, hvor der med Helsingør Kommunes hjælp er indhegnet til fårehold. Fårene tilhører klubben, og endelig er der en slettebane med åbne vidder, hvor golfspillerne rigtig kan udfolde sig.

Grønt samarbejde
- Golfbanerne indeholder et enormt potentiale når man ser på både naturen og miljøet. Med en gennemsnitlig størrelse på lidt over 70 ha, er der masser af muligheder og vi vil meget gerne opfordre til et endnu tættere samarbejde med andre grønne organisationer og myndigheder, dette gælder både nationalt og lokalt, siger Jim Staffensen, formand i Dansk Golf Union.

- Finalefeltet er igen i år rigtig stærkt og det glæder mig at golfklubberne prioriterer natur og miljøarbejdet højt. Golfbanerne har rigtig meget at byde på. Både golfspillere og besøgende kan nyde naturen i det daglige, og det ville være dejligt hvis Natur- og Miljøpriserne kunne være med til at åbne andre folks øjne for golfbanernes herligheder, siger Jesper Kristensen, der er formand i Danish Greenkeepers Association.

Komiteen bag Golfsportens Natur- og Miljøpris består af repræsentanter fra Dansk Golf Union, Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen og medstifterne af prisen Danish Greenkeepers Association. Vinderen afsløres på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde lørdag den 17. marts.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk