21. februar 2020
Der var rift om den mørke drik til søndagens gløggsmagning på stranden. Foto: Sarah Marie Winther
gallery icon

Se billedserie

Der var rift om den mørke drik til søndagens gløggsmagning på stranden. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gløggsmagning: En smag af gammelt herreværelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gløggsmagning: En smag af gammelt herreværelse
Opdateret 14. december 2015 kl. 09:47
Helsingør - 14. december 2015 kl. 09:31
Af Sarah Marie Winther
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gløgg-glade folk fra hele byen var samlet til den årlige gløggsmagning på stranden i Snekkersten.

arrow Læs også: Video og billeder: Vinderen af Årets Gløgg blev fundet

En smag af gammelt herreværelse med tre meter til loftet, bogreoler på væggene og udsigt til Kronborg. Sådan lød dommerpanelets beskrivelse af Morgensvømmernes gløgg, der løb med førstepladsen til Stejlepladsgruppens efterhånden traditionsrige gløggsmagning på stranden i Skotterup.

Om det var det strålende solskin eller den gratis gløgg, der tiltrak så mange mennesker søndag formiddag, vides ikke. Men humøret var højt, og køen til gløgg-gryderne var lang. Syv deltagere havde tilmeldt sig konkurrencen i kunstarten »gløggologisk udfoldelse« under navnene Skotterup Kro, Ole Wellendorph og søn, Jørn Jacobsen, Morgensvømmerne, Købmandens Gløgg, Henrik Kramer Grøn Gløgg og Katrines Bryg.

Arrangementet blev truttet i gang af arrangør Mogens Peulicke og hans horn, og bagefter skulle der synges fællessang. I sangen bliver der nævnt dundersprit og rævepis, men vinderkriterierne er en duft af strandeng og fiskergarn, udsigt til Sverige og indre ro.

Mens dommerne trak sig tilbage for at votere i Det Gule Palæ, som det lille gulmalede træhus bliver kaldt af Stejlepladsgruppens medlemmer, blev gryderne med den mørke bryg båret ind, og der blev maset og skubbet for at komme til at smage.

Og førstepladsen gik altså til Morgensvømmernes gløgg, der også var den stærkeste. Der er en vis sandsynlighed for, at de to ting hænger sammen. Men vinderbryggen var også dejlig fyldig, og så var den lavet med håndhakkede mandler, hvilket dommerne var meget imponerede over.

Sidstepladsen gik til Købmandens Gløgg, der smagte for meget af kanel, men alt i alt var årets udvalg meget ens, konkluderede dommerne, og de gav næsten alle sammen indre ro.

- Og nu skal I få drukket resten af gløggen, for vi gider ikke hælde den i Øresund, sluttede Mogens Peulicke efter endnu en fanfare.

Det er 7. gang, Stejlepladsgruppen afholder julestue og gløggsmagning. Arrangementet er gratis, og gløggen, øllene og maden er betalt af medlemmernes kontingenter. Og det har stor betydning for, hvor mange der kommer, mener Mogens Peulicke.

- Der er nogle, der køber dyr champagne for pengene, men vi kan bedre lide det her, hvor alle fra lokalområdet kan deltage. Også selvom det er noget fis, siger han med et glimt i øjet.

arrow Årets gløgg skal kåres på Stejlepladsen
06. december 2018 kl. 07:12 Opdateret: kl. 13:38
arrow Billeder og video: Tættere på gløggens hemmelighed
11. december 2017 kl. 05:49 Opdateret: kl. 22:48
arrow Gløggserie: At sjusse sig til Sverige
11. december 2016 kl. 19:59 Opdateret: kl. 19:58