23. februar 2020
Juniorgeologer i aktion - her er det piger fra Kongevejens skole. Foto: Presse
Juniorgeologer i aktion - her er det piger fra Kongevejens skole. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Geologi skal skabe naturbegejstring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Geologi skal skabe naturbegejstring
Helsingør - 12. september 2019 kl. 12:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune kickstarter nu et nationalt 3-årigt projekt, der skal formidle geologi til børn og unge. Projektet er støttet med 3,8 millioner af Nordea-fonden

Ofte bliver geologien overhalet inden om af biologi og geografi, når naturfagslæren skal formidle naturvidenskab til eleverne i folkeskolen. Det vil Junior-geologerne gerne lave om på. Derfor skal naturvejledere og naturfagslærere over hele Danmark have styrket deres viden om geologi og sammen engagere børn og unge i geologiske aktiviteter i det fri - og ikke mindst gøre dem nysgerrige på naturens stærke kræfter.

-Viden om geologi er vigtig for den grønne omstilling, der er på vej i vores samfund. Så vi er nødt til at få de unge engageret -bl.a. ved, at vi får dem ud i naturen. Det danske landskab gemmer på masser af spændende fortællinger om naturens stærke kræfter, skjulte ressourcer og Danmarks vilde fortid. Med projektet håber vi at gøre unge kloge på emner som fx undergrundens ressourcer, livets udvikling, fortidens klimaforandringer og den Lille Istid, siger Camilla S. Andresen, der er geolog og vil være projektets leder.

I første omgang er det naturvejlederne i Helsingør kommune, der opkvalificeres i geologi-formidling og udstyres med hjælpende rekvisitter. Samtidig udvikles undervisningsmaterialer som naturfagslærere nemt kan gøre brug af.

Det er et hold af forskere fra bla. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) samt Astra (det nationale naturfagscenter i Danmark) og Naturvejlederforeningens Geofaglige Netværk, der sammen med Helsingør Kommune udvikler materialerne.

Konceptet bliver testet på unge i både Helsingør og Odsherred kommuner, hvorefter naturfagslærere og naturvejledere i 26 øvrige kommuner vil blive opkvalificeret og få glæde af materialerne. Tilslut kommer turen til de øvrige danske kommuner, der får fri adgang til det udviklede materiale.

Nordea-fonden støtter med 3,8 mio. kr. og har netop fokus på at få flere ud i ud i det fri.