21. november 2017
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gade afspærret: Mistænkt gerningsmand ført bort i beskyttelsesdragt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gade afspærret: Mistænkt gerningsmand ført bort i beskyttelsesdragt
Opdateret 14. juli 2017 kl. 11:43
Helsingør - 14. juli 2017 kl. 10:56
Af Dorte Møller Rasmussen og Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 59-årig kvinde blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet fredag formiddag efter at være blevet slået med en hammer og stukket med en kniv.

Klokken lidt efter 10 fredag formiddag rykkede en stor politistyrke samt to ambulancer og en akutlægebil ud med fuld udrykning til Lundegade i det indre Helsingør, som med det samme blev afspærret af politet på hele strækningen mellem Lille Lundegade og Peter Frandsens Stræde. I en lejlighed på Lundegade 7 i baggården var der umiddelbart forinden en udsættelsesforretning i gang , hvor fogeden ledsaget af blandt andet en låsesmed skulle sætte et ægtepar på 53 og 59 år på gaden.
Af ikke nærmere oplyste årsagser går den 53-årige mand bersærk og angriber sin 59-årige hustru med en hammer og en kniv. Kvinden kommer slemt til skade, og bliver behandlet på stedet af lægerne, og kørt fra stedet i en ambulance. Siden hen bliver tilstanden vurderet som så kritisk, at hun bliver fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalets Traumecenter.
Efterforskningsleder Henrik Gunst, Nordsjællands Politi, bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis, at der blev anvendt en hammer og en kniv i lejligheden. Han oplyser i øvrigt, at ingen af de øvrige deltager i fogedforretningen kom noget til.

Ført bort i DNA-dragt

Der blev fredag formiddag gjort en stor indsats for at sikre alle tænkelige spor på gerningsstedet ligesom en større gruppe mulige vidner blev afhørt på gaden, da Frederiksborg Amts Avis befandt sig på stedet. Netop sikringen af spor var også årsagen til, at den 53-årige formodede gerningsmand blev iført en hvid beskyttelsesdragt, også kaldet en DNA-dragt, på stedet inden han blev kørt bort fra Lundegade i en politibil. Da han blev ført væk fra lejligheden og ind i politibileb forholdt han sig roligt, og gjorde ikke modstand. Han skulle også selv være kommet til skade under episoden, men ikke noget som krævede hospitalsbehandling.
Den 53-årige mand bliver lørdag fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby. Det var fredag eftermiddag endnu uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen for drabsforsøg.

arrow Læs også: Stor udrykning: Lundegade afspærret
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk