25. oktober 2020
Eva Hofman-Bang er vokset op i Sønderjylland, og her i 100-året for genforeningen tager hendes indlæg helt naturligt udgangspunkt i, hvad fysiske grænser betyder for os mennesker. Foto: Rud Kofoed
Eva Hofman-Bang er vokset op i Sønderjylland, og her i 100-året for genforeningen tager hendes indlæg helt naturligt udgangspunkt i, hvad fysiske grænser betyder for os mennesker. Foto: Rud Kofoed
Foto: Rud Kofoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fysiske og menneskelige grænser er i fokus på møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fysiske og menneskelige grænser er i fokus på møde
Helsingør - 16. oktober 2020 kl. 13:20

Grænser: Næste arrangement i Tværpolitisk Samtaleforum tager udgangspunkt i 100-året for genforeningen. Eva Hofman-Bang fra Kvistgård indleder mødet.

Helsingør: I år er det 100-året for Genforeningen, og derfor er det grænser, der er i fokus på næste møde i Tværpolitisk Samtaleforum, som finder sted i Toldkammeret i Helsingør onsdag den 21. oktober kl. 19.00.

Oplægsholder vil være Eva Hofman-Bang fra Kvistgaard. Hun er tidligere gymnasielærer og har desuden i en periode været såvel inspektor som konstitueret rektor på Espergærde Gymnasium, inden hun blev ansat som direktør på CPH West i Albertslund, en sammenslutning af to gymnasier, to tekniske skoler og tre handelsskoler.

- Jeg er vokset op i Sønderborg, og min farfar var med til at stemme Sønderjylland hjem til Danmark. Derfor vil mit indlæg tage udgangspunkt i, hvad fysiske grænser betyder for os. Men grænser kan jo også forstås og opleves som relationer mellem mennesker, derfor vil mit indlæg også være inspireret af min tid som lærer og især min tid som direktør på CPH West, hvor vi havde en del elever af anden etnisk baggrund, fortæller Eva Hofman-Bang.

Grænser mellem kønnene

Grænser handler nemlig ikke blot om geografi, men også om kultur og, hvorledes vi opfører os overfor hinanden som mennesker, både på tværs af etnicitet og køn. Et emne, der netop i denne tid er kommet kraftigt i fokus i forholdet mellem mænd og kvinder samt ikke mindst, hvor grænserne for krænkende adfærd går.

På Toldkammerets hjemmeside er det i øvrigt muligt at reservere plads til fællesspisningen inden mødet i Tværpolitisk Samtaleforum.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?