20. april 2019
Palle Knudsen, multimedieansvarlig, og Udita Budde, leder, glæder sig til et aktivitetsrigt efterår på Bølgen. Foto: Trine Lønbro Nielsen
Palle Knudsen, multimedieansvarlig, og Udita Budde, leder, glæder sig til et aktivitetsrigt efterår på Bølgen. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra fire nætter i Paris til andesteg mortensaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra fire nætter i Paris til andesteg mortensaften
Helsingør - 10. august 2018 kl. 20:06
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden præsenterede Kulturhuset Bølgen et spændende program med masser af aktiviteter for både store og små.

Det ligger forankret i Kulturhuset Bølgens DNA at dyrke områdets lokale fællesskab. Lige siden huset åbnede i 1996 har det dannet ramme om massevis af forskellige arrangementer, der spænder over alt fra blomsterbinding til jazz-aftener, og dette efterår bliver ingen undtagelse. Onsdag offentliggjorde huset deres splinternye program, der løber fra slutningen af august til årets udgang, og som er tætpakket med aktiviteter, arrangementer og festligheder.

- Programmet for i år er sammensat af nogle af de bedste gamle arrangementer, der efterhånden er blevet til traditioner og helt nye påfund, lyder det fra Bølgens leder, Udita Budde.

En tur til Paris
Efterårets første arrangement finder sted mandag den 27. august. Her inviterer Bølgen til Fransk Aften, hvor der vil blive serveret coq au vin med krydderkartofler og salat. Arrangementet går forud for Bølgens kulturtur til Paris den 17. til 21. september, og her kan alle deltagere høre mere om turen, nyde den gode mad eller se videoen fra sidste tur. Hvem ved måske, man får lyst til at tage med?

Fritidsklub og kulturhus
Bølgen er udover at være et kulturhus også en fritidsklub. Lørdag den første september kommer dette samarbejde mellem kulturhuset og fritidsklubben til syne, når den årlige Høst og Familiefest løber af stablen. Her vil der være loppemarked, en optræden af fritidsklubbens bedste musikanter, masser af aktiviteter for både store og små og ikke mindst vil der være lækker mad til ganen.

- Vi har desværre ikke så mange aktiviteter på tværs af kulturhuset og fritidsklubben længere, men en af dem, vi har tilbage, er den her fest, og det plejer at være en succes, fortæller Udita Budde og tilføjer, at mellem 500 og 1000 mennesker plejer at lægge vejen forbi.

Succesfuldt samarbejde
Udover selv at arrangere aktiviteter og events arbejder Bølgen også tæt sammen med flere områdets foreninger. Blandt andet har huset et tæt samarbejde med Hornbæk Jazzklub, der arrangerer koncerter i huset.

- Det giver os nogle helt andre muligheder, når vi arbejder sammen med foreninger. Hornbæk Jazz klub hiver virkelig nogle store navne til Bølgen, som vi aldrig selv ville kunne. Til gengæld sørger vi for rammerne og atmosfæren, siger Udita Budde og fremhæver koncerten med Indra Rois Moore den 2. november som en af de store jazzkoncerter.

- Jeg har aldrig hørt hende før, men jazzklubben selv får julelys i øjnene, når de taler om hende.

Lær at male
På baggrund af de mange succesfulde samarbejde, som huset har indgået, valgte de også at takke ja, da to kvinder tidligere på året henvendte sig til Bølgen, fordi de gerne ville arrangere nogle malerkurser.

- Der kommer ofte noget godt ud af de samarbejde vi indgår i, og så har vi tidligere haft stor succes med malerkurser, lyder det fra Bølgens leder.

Mortensaften
Det helt store og omfattende indendørs arrangement i kulturhuset er den årlige Mortensaften.

Her bliver der tilbredt massevis af ænder, der klokken 19.00 serveres med både hvide og sukkerbrunede kartofler, rødkål og sovs.

Efter maden skal der danses til tonerne af Anemonemand med Michael Mathiesen i spidsen.

Sjov hver uge
Foruden de mange enkelt arrangementer tilbyder Bølgen også masser af ugentlige aktiviteter som blandt andet en strikkeklub, en filmklub, folkedans og mountainbike, og i foråret blev der arrangeret en ugentlig gameraften hver mandag. Her mødtes mange af de lokale gutter til computerspil, og der var udsolgt hver gang.

Huset har desuden mange andre gode faciliteter som et lydstudie, multimedieværksted og et mødelokale, som kan bookes.

Hele programmet kan findes på Bølgens hjemmeside, www.boelgen.dk.

Lønbro

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede