2. december 2020
Batteridrevne færger og nyt navn skabte ny vækst på Helsingør-Helsingborg overfarten i 4. kvartal. Foto: Allan Nørregaard
Batteridrevne færger og nyt navn skabte ny vækst på Helsingør-Helsingborg overfarten i 4. kvartal. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ForSea sluttede 2018 af med et flot passagertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ForSea sluttede 2018 af med et flot passagertal
Helsingør - 12. februar 2019 kl. 06:37

1,5 millioner passagerer sejlede med de nye batteridrevne færger mellem Helsingør-Helsingborg i fjerde kvartal.

- Det var en festdag, da vi i november kunne indvie vores batteridrevne færger og samtidig afsløre vores nye navn. Opmærksomheden op til og efter begivenhederne har været overvældende, og vores mange initiativer for at gøre overfarten både miljøvenlig og oplevelsesrig har båret frugt, siger administrerende direktør i ForSea, Johan Röstin.

arrow Læs også: Øresundsfærger sejler nu nærmest lydløst

Han glæder sig over, at rederiet kommer ud af fjerde kvartal 2018 med flotte tal.

I 4. kvartal 2018 indviede ForSea de to færger Aurora og Tycho Brahe som verdens største batteridrevne passagerfærger. Samtidig blev ForSea brandet lanceret, og introduktionen af eldrevne færger og navneskiftet var stærkt medvirkende til, at antallet af gående og tur-passager steg i kvartalet. Mens antallet af overførte personbiler faldt marginalt, var der fortsat vækst i antallet af overførte lastbiler.

Nyhedens interesse
Det samlede antal passagerer steg til knap 1,5 millioner. Stigningen skyldes ifølge rederiet i vid udstrækning de mange aktiviteter, som har tiltrukket et stigende antal gående og tur-passagerer op til og efter ændringen af overfartens brand til ForSea.

Antallet af overførte lastbiler steg i 4. kvartal med knap to procent til 112.000. Antallet af afgange udgjorde godt 12.300 - lidt flere end i 4. kvartal 2017.

- Præcisionen var meget høj, og kapacitetsudnyttelsen på bildækket var næsten på niveau med 4. kvartal 2017, selvom den samlede kapacitet er forøget med tre procent efter udvidelsen af Hamlets sejlplan, påpeger rederiet.

ForSea overførte 260.000 personbiler i 4. kvartal 2018. Det svarer til et fald på knap 2 procent.

Bustrafikken på ruten udgjorde 2.400 overførte enheder i 4. kvartal 2018 - 200 færre end samme periode året før.

Mindre CO2
- Antallet af tur-passagerer er vokset, og vi er på rette spor med at føje service- og oplevelseselementet til de kvaliteter, som den flydende bro har i forvejen som f.eks. miljøvenlighed, høj driftsstabilitet og præcision. Det er en formel, vi vil videreudvikle, siger Johan Röstin.

Han glæder sig også over, at der på miljøområdet har været øjeblikkelige effekter af de to store færgers overgang til batteridrift den 8. november.

- Vi har reduceret ForSea's samlede energiforbrug i kvartalet, og målt på hele kvartalet er vores CO2 udledning reduceret med 29 procent i forhold til 4. kvartal 2017, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Johan Röstin.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?