24. juli 2019
Hvad kendetegner det gode børne- og ungeliv ? Det er et af de spørgsmål, der tages op på Folkemødet på lørdag i Helsingør Hallen, hvor alle kan være med til at diskutere fremtiden for Helsingør Kommune. Der er syv temaer og 50 stande - og der er noget for hele familien. Foto: Kenn Thomsen
Hvad kendetegner det gode børne- og ungeliv ? Det er et af de spørgsmål, der tages op på Folkemødet på lørdag i Helsingør Hallen, hvor alle kan være med til at diskutere fremtiden for Helsingør Kommune. Der er syv temaer og 50 stande - og der er noget for hele familien. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet lørdag er for hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet lørdag er for hele familien
Helsingør - 22. februar 2019 kl. 07:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Paneldebatter, et kunstværk og robotræs er blot nogle af de mange aktiviteter, når retningen for Helsingørs udvikling skal debatteres i Helsingør Hallen.

Hvad skal kommunens erhvervsliv leve af i 2030? Hvordan kan kulturen bidrage til velfærd og sammenhængskraft i lokalsamfundet? Hvordan planlægger vi uddannelser og boliger, hvis vi skal have et spirende ungemiljø? Og hvad kendetegner egentlig det gode børne- og ungeliv?

arrow Læs også: Se billederne: Folkemøde så ti år frem

Det er nogle af de emner, der skal diskuteres, når Helsingørs borger på lørdag er inviteret til et stort anlagt Folkemøde i Helsingør Hallen.

Mere end 200 deltagere fordelt på 18 paneldebatter og 50 stande har meldt klar til folkemødet på lørdag, og kommunen forventer stort fremmøde til den åbne diskussion, som finder sted mellem klokken 10 og 16.

Bland dig

For kommunen er det vigtigt, at borgerne blander sig i debatten. Både for at give et bidrag til fremtidens Helsingør Kommune, men også for at blive klogere på kommunens styrker og udfordringer.

- Hvad skal være til stede for at være en attraktiv uddannelsesby?

- Hvad skal erhvervslivet i kommunen leve af i 2030?

- Hvad karakteriserer et godt børne- og ungeliv i 2030?

- Hvad karakteriserer en fremtid, hvor alle har høj livskvalitet og bidrager til fællesskabet?

- Hvordan sikrer vi, at udviklingen i kommunen sker på en grøn og bæredygtig måde?

- Hvilke potentialer har kommunen for en fortsat satsning på kulturområdet?

- Hvordan kan digitalisering, robotter og andet teknologi støtte kommunen i 2030?

De spørgsmål og mange flere er alle til åben diskussion på Folkemødet.

Vision 2030

Baggrunden for Folkemødet er den Vision 2030, som kommunen er i gang med at udforme, og som efter planen skal godkendes i Byrpådet til sommer.

- Den nuværende vision for Helsingør Kommune løber ud om et års tid. Derfor skal vi have udarbejdet en ny vision, som rækker langt ud i tiden. Vision 2030 sætter retningen for de kommende 10 år, og handler om daginstitutioner, skoler, ældre, beskæftigelse, kultur, trafik og alle de områder, som en kommune beskæftiger sig med. Derfor er det vigtigt, at alle interesserede er med til at udvikle den nye vision. Ingen idé er for lille og ingen drøm er for stor, siger borgmester Benedikte Kiær.

På selve dagen er der noget for alle aldre. Du kan opleve paneldebatter med lokale politikere og eksperter fra hele landet, besøge stande med foreninger og andre interessenter, som også giver deres bud på fremtiden eller slappe af i en samtalesalon, hvor tunge emner bliver vendt i et mere roligt tempo.

Kunst bliver til

I den mere eksperimentelle afdeling kan du for eksempel opleve et kunstværk blive til, når kunstner, komponist og pianist Carsten Dahl maler sit bud på en vision for Helsingør Kommune og i en anden debat fortæller om sine egne erfaringer med udsathed og psykiske lidelser og hvordan kulturen og fællesskabet holder det enkelte menneske kørende.

I Science-rummet er der også fart på, hvor børn og voksne kan bygge en 1:1 bro over Forandringens flod, tegne deres drømmekommune, kode med micro:bit og se robotter ræse afsted på LEGO League-banerne. Eller hvad med at dissekere en rigtig fasan sammen med naturfagsvejlederne fra Naturcenter Nyruphus?

DR-vært samler op

- Folkemødet bliver et stort arrangement, hvor politikere, fagfolk og borgere med mange forskellige interesser mødes og kan udveksle ideer. Alle partier i Byrådet vil være der Dagens vært er Johannes Langkilde fra DR Nyhederne, der sammen med et par moderatorer trækker en rød tråd gennem dagen og samler op på formiddagens og eftermiddagens pointer på plenumscenen.

Man kan læse mere om temaer og aktiviteter og se programmet på www.vision2030.helsingor.dk. Her kan du også aflevere dine ideer frem til den 9. marts.

arrow Folkemødet mangler et aktuelt emne mere
19. februar 2019 kl. 10:44 Opdateret: kl. 10:45
arrow Folkemøde skal sætte gang i Vision 2030
22. januar 2019 kl. 03:58 Opdateret: kl. 14:39
arrow Helsingørs ungeråd satte dagsorden på Kulturmødet på Mors
27. august 2018 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede