2. juli 2020
En glad Caroline Mathilde Kjærgaard Wettendorff der er sommerens første student fra HF&VUC Nordsjælland i Helsingør. Foto: Olivia Løvenring / HF & VUC Nordsjælland
En glad Caroline Mathilde Kjærgaard Wettendorff der er sommerens første student fra HF&VUC Nordsjælland i Helsingør. Foto: Olivia Løvenring / HF & VUC Nordsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første HF-student skulle have været gift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første HF-student skulle have været gift
Helsingør - 18. juni 2020 kl. 20:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en netop bestået eksamen i psykologi lander den blå studenterhue på hovedet af en stolt Mathilde, der har gået på HF &VUC Nordsjælland i tre år.

Huen har hun knoklet sig til. Den er flot, men det er ikke det helt rigtige navn der står på - endnu. Mathilde skulle nemlig have været gift midt i april, netop som coronavirus lukkede skoler, kirker og alle øvrige festligheder.

- Jeg havde nået at få broderet mit kommende navn på huen - og jeg bliver gift, bare først til næste år. Så det må blive et corona-minde." siger Mathilde og griner.

Og lige præcis corona har gjort dette forår meget anderledes for de studerende på HF&VUC Nordsjælland på Gurrevej i Helsingør. For Mathilde har det været en udfordring at være sammen på afstand.

- I den digitale undervisning savnede jeg kontakten med lærerne i klasseværelset, fortæller Mathilde.

- Der er simpelthen sådan nogle gode lærere på skolen, de ser én og tager sig tid til hver enkelt elev. For mig er det bare nemmere at få spurgt om hjælp, når vi er i klassen. Derfor var jeg lykkelig over at være en af de første tilbage på skolen.

20-årige Mathilde er klar på, hvad hun skal det næste år.

- Jeg skal ud og finde mig et job og tænke over, hvilken vej jeg videre vil gå. Jeg er vild med biologi, og kan også godt lide at bruge min hænder, så konditor er også en mulighed. Fremtiden må vise præcis, hvad det bliver, siger hun.

Først skal eksamen fejres, og der er faktisk hele to studenter i familien i år. Mathildes lillesøster bliver også færdig som student, så de to søstre har aftalt at holde fælles studenterfest i haven med familie og venner.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?