19. juni 2019
Lige nu manfler 14 flygtninge i Helsingør en ven. Foto: Johnny Wichmann
Lige nu manfler 14 flygtninge i Helsingør en ven. Foto: Johnny Wichmann
Foto: Johnny Anthon Wichmann / BILLEDBYROET/Johnny Anthon Wichmann / BILLEDB
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtninge mangler frivillige venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge mangler frivillige venner
Helsingør - 17. januar 2019 kl. 20:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark, men lige nu mangler flere end 14 flygtninge en ven i Helsingør. Derfor leder Dansk Flygtningehjælp efter frivillige. Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Derfor appellerer Dansk Flygtningehjælp til danskerne om at hjælpe de flygtninge, der har fået ophold i Danmark og allerede bor ude i kommunerne.

- Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for flygtninges overskud og troen på fremtiden. En frivillig ven kan både være en hjælpende hånd i hverdagen, men også have en stor betydning for at skabe nye netværk for flygtninge, som kan være nøglen til at komme ind i det danske samfund og arbejdsmarkedet, siger Lone Tinor-Centi, der er chef for Dansk Flygtningehjælps Frivilligafdeling.

Individuelle venskaber
Som frivillig ven eller netværksperson bliver man matchet med en flygtning eller flygtningefamilie. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

- Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være afgørende for at flygtninge klarer sig godt og lærer mere om hverdags-Danmark, fortæller Lone Tinor-Centi.

Dansk Flygtningehjælp oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og hvor tit, man vil mødes. Dansk Flygtningehjælp opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Interesserede kan kontakte Frivillignet i Helsingør på mail frivillignethelsingor@gmail.com, og se mere på hjemmesiden www.frivillignet-helsingor.dk eller tilmelde sig på www.flygtning.dk/ven

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede