17. maj 2021
Nu bliver skolebestyrelsen og ledelsen på Espergærde Skole bedt om at genoverveje forbuddet mod at pjække  på Blå Mandag. Foto: Thomas Olsen
Nu bliver skolebestyrelsen og ledelsen på Espergærde Skole bedt om at genoverveje forbuddet mod at pjække på Blå Mandag. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal i byrådet: Genovervej Blå Mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i byrådet: Genovervej Blå Mandag
Helsingør - 28. september 2017 kl. 07:06
Af Dorte Møller Rasmussen

Med stemmerne 13-12 får skolebestyrelse og ledelse på Espergærde Skole til opgave at genoverveje beslutningen om at sløjfe Blå Mandag, skriver Frederiskborg Amts Avis.

arrow Læs også: Skolebestyrelse om politikerindblanding i Blå mandag: Det er mistillid

Byrådsmedlemmer havde travlt med at fortælle om deres egen Blå Mandag - som ikke alle blev holdt på en mandag - og i det hele taget var talelysten både stor og ivrig, da politikerne mandag aften diskuterede Blå Mandag på foranledning af de Konservative og Dansk Folkeparti.

- Beslutningen om at afskaffe Blå Mandag på Espergærde skoles fire afdelinger har været en varm kartoffel blandt forældre til børn i Espergærde, fastslog Lisbeth Læssøe, K.

- Det er en fin gammel tradition, og nu ved vi, at børnene alligevel bliver væk på Blå Mandag. Der var kun mødt tre elever op i skole den pågældende dag i år. Så hvorfor lave om på en god, gammel tradition. Jeg vil opfordre til, at man drøfter sagen endnu en gang og genovervejer forbuddet mod at holde fri, lød det fra Lisbeth Læssøe.

Mangel på respekt

Formanden for Børne og Uddannelsesområdet, den radikale Christian Holm Donatzky fandt, at det var et ualmindeligt dårligt forslag, K og DF havde fremsat om at skolebestyrelsen skulle genoverveje beslutningen.

- Det er mangel på respekt for skolebestyrelsen. Det er vigtigt, at vi har nogle skolebestyrelser, som forældrene har lyst til at stille op til. Men hvis deres beslutninger bliver lavet om, så snart vi politikere er lidt uenige, er det altså ikke attraktivt. Hvad skal de også stille op med »at genoverveje, spurgte han og tilføjede, at det er det et meget dårligt signal at sende, at vi synes, at skolen skal give børnene fri uden ordentlig begrundelse, når vi ellers taler så meget om faglighed. Der er nok af fridage at tage af, hvor man kan holde Blå Mandag, hvis man har lyst til det, sagde han.

Pinocchio

Og samme toner lød fra de øvrige modstandere af forslaget: Socialdemokraterne, SF, EL og Venstre.

Allan Berg Mortensen, EL, mente ikke, at beslutningen om at forbyde elever at pjække på Blå Mandag var god.

- Men jeg anerkender skolelederens ret til at træffe denne beslutning og respekterer, at en enig skolebestyrelse bakker op.

Hvis vi i byrådet træffer en beslutning om, at bede skolelederen og bestyrelsen om at genoverveje deres beslutning, så tænker jeg at de må føle sig som Pinocchio, der som bekendt levede et liv med ført hånd. Hvis vi tager skoledemokratiet alvorligt, må vi også respektere beslutninger, vi ikke anser for at være kloge, sagde Allan Berg Mortensen.

Marlene Harpsøe, DF, undrede sig over, hvis byrådet ikke må blande sig.

- Hvad havde skolen gjort uden byrådet, spurgte hun, mens Gitte Kondrup, S, understregede, at byrådet selvfølgelig skal blande sig.

Sætter rammerne

Det er vores opgave. Vi som politikere skal opsætte rammerne for deres virke - men de skal udfylde dem, og det skal vi ikke blande os i. Jeg har stor respekt for arbejdet i de enkelte skolebestyrelser, og vi skal ikke underminere, hver gang de gør noget som måske ikke passer os, fastslog Gitte Kondrup.

Mette Lene Jensen, Venstre mente også, byrådet skal respektere skolebestyrelsens beslutning, mens Jan Ryberg, LD, fandt at nogen vil vise deres magt ved at forbyde Blå Mandag.

På et spørgsmål fra Henrik Møller, S, om, hvad byrådet vil gøre, hvis skolebestyrelsen og skoleledelsen fastholder forbuddet, sagde både Marlene Harpsøe og byrådets repræsentant i skolebestyrelsen, IB Kirkegaard, DF, at de vil acceptere det. De konservative svarede ikke på spørgsmålet.

Forslaget fra K og DF blev vedtaget med 13 stemmer fra de to partier og Lokaldemokraterne. Frit Demokratis Anders Drachmann ville oprindeligt undlade at stemme, men da han fandt ud af, at der så ikke ville være flertal for forslaget, stemte han alligevel for.

- Kylling, rygrad som en regnorm - var nogle af de kommentarer, det affødte fra den anden side af salen.

arrow Konfirmander trodser skoleledelse og drager på Blå Mandag
15. maj 2017 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:40
arrow Enestående at skole sløjfer blå mandag for konfirmander
25. april 2017 kl. 12:26 Opdateret: kl. 12:28
arrow Vil stoppe skole: DF går til kamp for "blå mandag"
25. april 2017 kl. 11:13 Opdateret: kl. 11:13
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?