17. januar 2021
Det er i færgeterminalen, at man kan lyntestes for coronavirus hver dag den kommende uge. I rummet ved siden af kan man testes tirsdag, torsdag og lørdag. Foto: Christopher Valeur
Det er i færgeterminalen, at man kan lyntestes for coronavirus hver dag den kommende uge. I rummet ved siden af kan man testes tirsdag, torsdag og lørdag. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere testmuligheder bekræftet: Se her hvor du kan blive testet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere testmuligheder bekræftet: Se her hvor du kan blive testet

Søndag og mandag har det været muligt at blive lyntestet for coronavirus ved færgerne. Det er nu blevet forlænget til og med søndag.

Helsingør - 11. januar 2021 kl. 14:57
Af Christopher Valeur

I weekenden kom der et krav om, at indrejsende med et anerkendelsesværdigt formål skal have en negativ test for coronavirus, der ikke er ældre end 24 timer. For indrejsende, som arbejder i Danmark, gælder det, at testen ikke må være ældre end syv dage. Det skabte travlhed i Helsingør Kommune over weekenden og allerede søndag klokken 05.45 blev det muligt, at blive lyntestet for coronavirus ved færgerne.

arrow Læs også: Vacciner er til overs: Kommunen får pop up-vaccinecenter
Tilbud forlænges

Lyntesten, der bliver foretaget af Copenhagen Medical, skulle egentlig havde sidste dag mandag, men det har været så stor en succes, at tilbuddet er forlænget, så det er muligt at blive testet ved færgerne frem til og med søndag.

Det kræver ikke tidsbestilling at få foretaget en lyntest. Man skal således blot møde op i testcentret ved færgeterminalen. Tilbuddet gælder ikke kun pendlere, men også gængse borgere, der vil spare en tur til Hillerød. Testcentret er åbent fra klokken 05.45 til klokken 23.45.

Fast test om lørdagen

Den traditionelle PCR-testmode, som man er kunnet blive testet med hver tirsdag og torsdag ved Spor 13 på Helsingør Station, er ligeledes blevet opgraderet. Fremover vil det også være muligt at blive testet om lørdagen med denne testmetode. Dette testcenter har åbent fra klokken 10-15.45, men kræver, i modsætning til lyntesten, tidsbestilling.

Der er brug for den yderligere testkapacitet i Helsingør Kommune. De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at kommunen har 223 smittetilfælde med corona de seneste 7 dage. Det giver et incidenstal på 356,5. Det er det 8. højeste blandt landets kommuner.

arrow To dage med kviktest ved færgerne
10. januar 2021 kl. 16:17 Opdateret: kl. 15:51
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?