19. juli 2019
Helsingør Kommende stadion.
Helsingør Kommende stadion.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er det aktionærernes stadion ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det aktionærernes stadion ?
Opdateret 13. marts 2019 kl. 12:58
Helsingør - 10. marts 2019 kl. 16:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debathelsingoer:
Af Jørgen Bodilsen og Karin Claudia Steinberg

Medlem af Enhedslisten
Helsingør: Forskellen på de salgsargumenter der blev brugt, da ideen om et nyt stadion skulle sælges: "Et stadion for alle" til hvordan det nye stadion nu fremstilles i salgsmaterialet for aktiekøb i FC Helsingør. Her kan man læse om det nye stadion: "FC Helsingørs faste base, kraft center for elite fodbold, lounge faciliteter i to etager, sponsor faciliteter."

I Kommunens svar til statsforvaltningen vedrørende nyt stadion skrev kommunen, at når stadion er færdigt vil der blive indgå en leje aftale med FC Helsingør på markedsvilkår. Ud fra FC Helsingørs salgs materiale kan man kun få det indtryk, at der er indgået en kontrakt. Man kan vel ikke sælge aktier i en fodbold klub, der ikke har en kontrakt på brugen af et stadion?

Det rejser spørgsmålet: Er der indgået en kontrakt, eller har FC Helsingør et eller andet tilsagn om betingelserne for leje?

En leje kontrakt mellem kommunen og FC Helsingør må være på årsbasis ud fra den investering, kommunen har foretaget. De samlede udgifter på stadion løber vel op på den anden side af 100 millioner, så en års leje på 20% må være cirka 4-5 mill. kr.

Årsleje er jo også den eneste måde FC Helsingør kan opnå et stadion, de har kontrol over, som de skriver i deres salgsmateriale. Mest reelt vil det nok være at sælge stadion til aktieselskabet FC Helsingør.

Rene linjer mellem aktieselskabet FC Helsingør, og kommunen er vigtigt, da der let kan opstå "rygter", når både direktøren for FC Helsingør og aktionærer sidder i byrådet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede