7. maj 2021
Vil en Havpark Øresund, i lighed med National Park Kongernes Nordsjælland, være svaret på, om vi til kommende generationer vil efterlade os et bæredygtigt Øresund og bedre end det, vi overtog, spørger arrangørerne af debatmødet om Havparken Øresund.Foto: Allan Nørregaard
Vil en Havpark Øresund, i lighed med National Park Kongernes Nordsjælland, være svaret på, om vi til kommende generationer vil efterlade os et bæredygtigt Øresund og bedre end det, vi overtog, spørger arrangørerne af debatmødet om Havparken Øresund.Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debatmøde om Havparken Øresund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatmøde om Havparken Øresund
Helsingør - 14. februar 2019 kl. 07:09

Nationalpark Kongernes Nordsjælland er efter mange og lange diskussioner og tovtrækkerier blevet en realitet. Så nu er spørgsmålet, om der også skal etableres en Havparken Øresund til gavn og glæde for miljøet og klimaet.

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

Netop Havparken Øresund er emnet for det offentlige debatmøde, som de konservative i Helsingør har arrangeret på onsdag klokken 19.30 på første sal i Toldkammeret.

- Vi skal passe godt på miljøet og klimaet. Alle ansvarlige danskere har en forpligtelse til at efterlade Danmark til vores børn og børnebørn i en bedre stand end vi overtog det.

Vi skal vise vejen frem og anvende og udnytte vores innovative og kreative tilgang til at skabe nye og bæredygtige løsninger, hedder det i en pressemeddelelse om debatmødet.

- National Park Kongernes Nordsjælland, er efter årelang diskussion endelig blevet søsat, og fremadrettet får vi dermed sikret et enestående sammenhængende naturområde i Nordsjælland til gavn og glæde for kommende generationer. Lige inden for synsvidde har de fleste helsingoranere Øresund. Vi tager formodentlig for givet, at vi altid vil kunne bade, fiske, sejle og have oplevelser på Øresund. Sikkert rigtigt, men kan det ikke gøres endnu bedre, lyder spørgsmålet fra debatmødets arrangører?

Panel indleder
Til at indlede mødet er der nedsat et panel bestående af Jens Peder Jeppesen, chef før Øresundsakvariet, Søren Jacobsen, fisker og formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Henrik Møller, 1. viceborgmester og lokal folketingskandidat for Socialdemokraterne og Birgitte Bergman, lokal folketingskandidat for De Konservative. Borgmester Benedikte Kiær er ordstyrer.

Møde-arrangørerne håber, at mange vil møde og give deres mening til kende om det er en dårlig idé med en Havpark Øresund, og eller komme med bud på, hvad Havpark Øresund kunne tænkes at omfatte.

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?