18. august 2019
Udstillingen består blandt andet af billeder, og så vises filmen »Redningen«, som blev optaget under dramatiseringen af de voldsomme dage for 75 år siden.
Udstillingen består blandt andet af billeder, og så vises filmen »Redningen«, som blev optaget under dramatiseringen af de voldsomme dage for 75 år siden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »De gjorde det« på Flynderupgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»De gjorde det« på Flynderupgård
Helsingør - 13. marts 2019 kl. 14:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da 75-året for redningen af de danske jøder blev markeret i oktober sidste år, var udstillingen "De gjorde det" en af de aktiviteter, foreningen "Undtagelsen" satte i scene i Snekkersten.

Udstillingen vises nu på Flynderupgård fra på fredag den 15. marts til den 2. juni. Den åbnes torsdag klokken 14.00 af formanden for foreningen "Undtagelsen", Peter Kruse.

Udstillingen er en hyldest til de lokale fiskere og andre, der over få dage i oktober 1943 satte alt ind på at redde deres jødiske landsmænd fra tyske koncentrationslejre. Alene fra Snekkersten og Skotterup lykkedes at bringe 700 jøder over Øresund til det frie Sverige.

Udstillingen består af historier, biografier, billeder, genstande, bøger og dokumenter, der belyser de spændte dage i oktober 1943. Og som noget særligt vises en helt ny film om "Redningen", den stemningsfulde dramatisering på Skotterup Strand, hvor over tusind mennesker den 5.oktober sidste år om aftenen oplevede, hvordan det kunne være foregået netop dér for 75 år siden. Ikke alle kunne dengang se og høre lige godt, så nu er muligheden for igen at opleve denne særlige begivenhed.

»De gjorde det« - udstillingen vises i Nellemannstuen på Flynderupgård.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede