29. oktober 2020
Således så køen ud ved Spor 13 på Helsingør Station den 15. september, da der sidste gang var mulighed for at blive testet på stationen uden tidsbestilling.

Foto: Christopher Valeur
Således så køen ud ved Spor 13 på Helsingør Station den 15. september, da der sidste gang var mulighed for at blive testet på stationen uden tidsbestilling. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronasmitten stiger fortsat: Højeste smittetryk siden maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronasmitten stiger fortsat: Højeste smittetryk siden maj

Der er kommet yderligere smittede i løbet af weekenden og smittetrykket i Helsingør Kommune er nu det højeste siden maj måned.

Helsingør - 21. september 2020 kl. 10:35
Af Christopher Valeur

Coronasmitten fortsætter med at stige på landsplan, men også lokalt. Hvor der torsdag i sidste uge var 16 nye smittede inden for de seneste 7 dage i Helsingør Kommune, så viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, at der har været 22 nye smittetilfælde i løbet af den forgange uge.

Det betyder at der i Helsingør i alt har været 344 smittede borgere med corona siden den 27. januar.

Den aldersgruppe der har været hårdest ramt af bekræftede coronatilfælde har været aldersgruppen 50-59 år, hvor der har været 74 tilfælde siden den 27. januar i kommunen.

arrow Læs også: Nattelivet lukker igen: Ejere er undrende

Det øgede antal smittede i kommunen betyder også, at incidenstallet stiger. Hvor det i torsdags lå på 26, så er det nu steget til 35. Incidenstallet betyder antallet af smittetilfælde pr. 100.000 borgere.

Da der bor omkring 63.000 borgere i kommunen, så ganges tallet altså en smule op. Stigningen af smittetilfælde betyder at Helsingør Kommune fortsat er at finde på listen over kommuner med incidenstal på over 20, som der holdes ekstra godt øje med.

Det er muligt at blive testet for corona ved spor 13 på Helsingør station hver tirsdag og torsdag fra klokken 10-15.45. Det kræver nu tidsbestilling, efter man tidligere blot kunne møde op. Det medførte tidligere flere hundrede meter lange køer på stationen.

Opdatering: Klokken 14 mandag blev de nyeste coronatal frigivet. Artiklen er rettet, så tallene afspejlet den nyeste udvikling.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?