23. april 2019
Grundforløbet kan også tages af elever, der inden for de seneste to år har taget folkeskolens afgangseksamen. Foto: Sarah Marie Winther
Grundforløbet kan også tages af elever, der inden for de seneste to år har taget folkeskolens afgangseksamen. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Centerchef opgiver ikke håbet om en ny SOSU-uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centerchef opgiver ikke håbet om en ny SOSU-uddannelse
Helsingør - 10. oktober 2018 kl. 03:56
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drømmen om en nye kvalificerende social- og sundhedsuddannelse i Helsingør lever stadig trods begrænset interesse i foråret.

Selvom »Grundforløb 1« til social- og sundhedsuddannelserne, der fra august skulle være blandt kommunens uddannelsestilbud, ikke blev oprettet på grund af for få tilmeldte, er håbet om en social- og sundhedsuddannelse i Helsingør ikke opgivet.

Når SOPU København & Nordsjælland igen optager et nyt hold elever, der gerne vil kvalificere sig til social- og sundhedsuddannelserne, bliver det nemlig igen med mulighed for at søge grundforløbet i Helsingør, lyder meldingen fra Margrethe Kusk Pedersen, der er chef for Center for Sundhed og Omsorg.

arrow Læs også: Åbent hus på SOPU-uddannelsen

- Der starter nye hold op til januar, og her håber jeg meget, at interessen for uddannelsen er så stor, at vi kan oprette et hold i Helsingør, fortæller centerchefen.

Brug for flere hænder
I de seneste mange måneder har Helsingør Kommune haft svært ved at besætte ledige SOSU-stillinger med uddannet arbejdskraft. Op imod 70 stillinger har i perioder været ledige, og det udfordrer de ansatte i hjemmelejen og på plejehjemene, der må løbe hurtigere, og samtidig koster det kommunen dyrt, da der blandt andet må betales for ekstra vikarer. Derfor håber Margrethe Kusk Pedersen, at en ny uddannelse placeret i Helsingør i fremtiden vil tiltrække nogle af de færdiguddannede, der har taget deres grundforløb i Helsingør.

- Jeg håber, at vi får nogle studerende, der har tilknytning til Helsingør og som kan se sig selv arbejde her i fremtiden, siger hun.

Klar til mere uddannelse
Den nye uddannelse i Helsingør, skal give elever med en interesse for mennesker og levevilkår muligheden for at tage det kvalificerende Grundforløb 1, der giver adgang til SOSU-uddannelserne, hvis man kommer direkte fra folkeskolen. Her lærer eleverne om de processer og metoder, der indgår i en SOSU-hjælpers hverdag, og der er fokus på relevante grupper og på de faktorer, der påvirker levevilkår og sundhed.

Forløbet varer fem måneder, og eleverne vil få deres daglige gang i lokaler på Skolen ved Rønnebær Allé. Herefter kan eleven fortsætte på Grundforløb 2 og derefter hovedforløbet på enten SOSU-hjælperuddannelsen eller SOSU-assistentuddannelsen, der eksempelvis kan tages på SOPU-skolen i Hillerød.

arrow 20 studerende optaget på ny SOPU-uddannelse
21. december 2018 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
arrow SOSU-udannelse tror på lokalt grundforløb: Nu søger de igen elever
17. november 2018 kl. 04:55 Opdateret: kl. 12:56
arrow Chok-tal: Nu løber økonomien løbsk... Igen
05. oktober 2018 kl. 03:54 Opdateret: kl. 17:34

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede