23. marts 2019
Torsdag i sidste uge blev der tog borgmester Benedikte Kiær(K) og idræts- og fridisudvalgsformand Jens Bertram(K) første spadestik til  det nye stadion her på Gl. Hellebækvej ved Helsingør Hallen. Siden da er entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen  gået i gang med at fjerne træer, buske og jord fra området. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

Torsdag i sidste uge blev der tog borgmester Benedikte Kiær(K) og idræts- og fridisudvalgsformand Jens Bertram(K) første spadestik til det nye stadion her på Gl. Hellebækvej ved Helsingør Hallen. Siden da er entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen gået i gang med at fjerne træer, buske og jord fra området. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd indkaldt til stadion-møde for lukkede døre midt i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd indkaldt til stadion-møde for lukkede døre midt i ferien
Opdateret 07. juli 2018 kl. 07:21
Helsingør - 07. juli 2018 kl. 03:52
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helt usædvanligt er der blevet indkaldt til et ekstraordinært byrådsmøde mandag midt i byrådspolitikernes sommerferie. Mødet var fredag middag heller ikke annonceret på Helsingør kommunes hjemmeside. Det skete først fredag eftermiddag.

arrow Læs også: Var det et lukket møde ?

Indkaldelsen er udsendt torsdag og den eneste tekst på dagsordenen er, at der skal behandles et lukket punkt. Det bekræfter fungerende borgmester Henrik Møller(S). Han bekræfter også oplysninger i Helsingør Dagblads fredagsudgave om, at sagen handler om Helsingør Stadion og om økonomien i projektet, som et flertal i Byrådet bevilligede 81,5 millioner kroner til. Samtidig med, at der også er afsat 1,4 millioner kroner til anlæg udenfor selve stadionet.

- Det er en lukket sag, men jeg går ud fra, at det hele bliver offentligt efter mødet, siger Henrik Møller, som vikarierer for Benedikte Kiær(K) på borgmesterposten i hendes ferie.

Mødet sker i øvrigt efter, at borgmester Benedikte Kiær(K) og Idræts- og Fritidsudvalgets formand Jens Bertram torsdag i sidste uge tog de første spadestik på stadionbyggeriet på Gl. Hellebækvej, som efter planen skal stå færdigt i foråret 2019.

Man skulle vel tro, at embedsmændene havde været særligt grundige i forbindelsen med at gennemlæse kontrakten før byggestarten efter den store debat om projektet?

- Ja, det skulle man tro, siger Henrik Møller.

Ifølge Helsingør Dagblads artikel, så drejer sagen - og problemet - sig om, hvorvidt de midler, som Helsingør Kommune har afsat til uforudsete udgifter i forbindelse med projektet er tilstrækkelige, og om, hvorvidt entreprenøren kan og vil garantere, at beløbet for stadionprojektet kan holdes inde for denne ramme.

Afviser uenighed
- Jeg kan ikke umiddelbart genkende noget af det, som man kan læse i artiklen i Helsingør Dagblad. Jeg oplever ikke, at der er en uenighed mellem os og bygherren. Det må jeg indrømme, at jeg er uforstående overfor, siger administrerende direktør Mikkel Baastrup fra entreprenørfirmaet B. Nygaard Sørensen A/S, som vandt udbuddet af byggeriet med et laveste bud på samlet 79, 5 millioner kroner, da det blev sendt i udbud for anden gang dette forår. Firmaet kom også med det laveste bud, da stadionet i første omgang blev udbudt i starten af i år.

Gammelt militært området
- Der opstår ofte forskellige uventede hændelser ved et sådan byggeri. Det er der ikke noget usædvanligt i, og så drøfter vi det og finder en løsning, siger Mikkel Baastrup.

En af de udfordringer, som kan være ved stadion-byggeriet på Gl. Hellebæk er, at der skal bygges på et gammelt militært område, hvor der blandt andet er blevet afholdt skydeøvelser.

Sådanne områder kan eksempelvis indeholde forskellige former for forurening.

DF: Hellere nyt udbud end million-regning

Det er dog ikke alle byrådsmedlemmer, som er klar til at acceptere nye regninger for 1.divisionsstadionet, som i budgettet for i år var sat til at koste bare 57,6 millioner kroner. Imidlertid viste det første udbud - som afsløret i Frederiksborg Amts Avis - at ende med et laveste bud på samlet set lidt over 80 millioner kroner.

- Hvis der kommer nye millionregninger, så synes jeg bare vi skal sende projektet i et nyt udbud. Om stadionet skulle blive et halvt år forsinket betyder ikke noget for mig, siger Ib Kirkegaard(DF).

Han mener også, at det er et dårligt signal at sende, hvis man bruger yderligere millioner på stadionprojektet efter, at der lige før ferien blev vedtaget store besparelser på ældreområdet.

arrow Ren manipulation
06. august 2018 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow Dyrere end 81 millioner kroner
10. juli 2018 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:50
arrow Stadion-byggeri ramt af kontrakt-strid
09. juli 2018 kl. 21:53 Opdateret: kl. 21:53

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede