13. december 2017
Denne mur på Nordre Strandvej blev opført denne sommer inden, at Helsingør Kommune havde behandlet ansøgningen om byggetilladelse. Men alt peger på, at muren bliver »lovliggjort« alligevel. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Denne mur på Nordre Strandvej blev opført denne sommer inden, at Helsingør Kommune havde behandlet ansøgningen om byggetilladelse. Men alt peger på, at muren bliver »lovliggjort« alligevel. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggede mur uden tilladelse på strandvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggede mur uden tilladelse på strandvej
Helsingør - 09. oktober 2017 kl. 04:56
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse, lyder et gammelt mundheld. Meget tyder på, at det er noget, som i udstrakt grad gør sig gældende på Nordre Strandvej i Helsingør.

arrow Læs også: Chokerende eller...

Således er der nu lagt op til, at Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget på næste møde giver dispensation til ejeren af ejendommen Nordre Strandvej 234, som har fået opført en ny mur ud mod vejen.

Det fremgår imidlertid af sagsfremstillingen, at muren er opført denne sommer uden tilladelse, da kommunen i form af Center for By-, Land- og Vand ikke havde færdigbehandlet ansøgningen om byggetilladelse.

Det betyder imidlertid ikke andet end, at sagen nu bliver behandlet som en såkaldt lovliggørelsessag, fremgår det af dagsordenen.

Selv om lokalplanen for området, stiller krav om levende hegn ud mod Strandvejen - og ikke tillader mure eller høje plankeværk, så vurderer forvaltningen i Center for By, Land og Vand nemlig, at der er tale om et byggeri, hvor det er muligt at dispensere for lokalplanens bestemmelser. Det skyldes, at ejeren har flyttet muren et godt stykke ind på sin grund og sørget for levende beplantning ud mod vejen. Derudover bliver den 2 meter høje mur noget lavere på grund af det faldende terræn. Det får forvaltningen til at konkludere, at løsningen på grund kan være en model for, hvordan man kan kombinere hensynet til grønne hegn i lokalplanen og beboernes ønske om særligt støjdæmpning - og i dette tilfælde også sikring mod indbrud.

Masser af ulovligheder
Som tidligere omtalt i avisen, så er der gennem årene blevet opført adskillige mure og plankeværker selv om lokalplanen helt tilbage fra 1980 slog fast, at der kun måtte opføres levende hegn langs vejen. Det fremgår da også af sagsfremstillingen, at forvaltningen vurderer, at der en betydelig mængde af ulovlige mure og hegn, men at forvaltningen kun har set på sagerne, hvis der er blevet klaget.

I forbindelse med en sag, hvor en villaejer på Nordre Strandvej fik afslag på en dispensationsansøgning, indgav den selvsamme villaejer en anmeldelse om 58 ulovligt opførte hegn eller andre anlæg som eksempelvis badehuse på Nordre Strandvej i Ålsgårde.

Forvaltningen vurderer da også ifølge sagsfremstillingen, at alene antallet af ulovlige hegn indenfor lokalplanens område er over et godt stykke over 100.

Præcedens
Tidligere vurderede forvaltningen, at det ikke var muligt at give dispensation til hegn eller mure i forhold til lokalplanen, hvilket betød, at der kun kunne gives afslag. Imidlertid åbnende en afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet op for, at der rent principielt alligevel godt kunne dispenseres efter en konkret behandling. Klagesagen kom efter en afgørelse i Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget samt Byrådet tilbage i 2015.

I forhold til sagen om Nordre Strandvej 234, så gør forvaltningen det klart, at ja til en lovliggørelse af muren ud mod Strandvejen sandsynligvis vil danne præcedens i forhold til lignende sager.

Sagen er på dagsordenen, når Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget mødes tirsdag aften.

arrow Hvad sker der kære politikere ?
13. november 2017 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:43
arrow Giver tilladelse til omstridt strandvejsmur
13. oktober 2017 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:51
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk