22. oktober 2021
Helsingørs uheldsramte 1. divisionsstadion har efterhånden kostet over 100 millioner kroner. Men en opgradering til Superliga-standard skal finansieres ved hjælp af private investorer, fremgår det af budgetteksten. Foto: Christopher Valeur
Helsingørs uheldsramte 1. divisionsstadion har efterhånden kostet over 100 millioner kroner. Men en opgradering til Superliga-standard skal finansieres ved hjælp af private investorer, fremgår det af budgetteksten. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget 2022: Få nye bygge-projekter - men Superliga-drøm lever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget 2022: Få nye bygge-projekter - men Superliga-drøm lever
Helsingør - 09. september 2021 kl. 16:56
Af Andreas Norrie

Der er allerede sat en lang række store kommunale anlægsprojekter i gang, og de fortsætter som planlagt. Det gælder blandt andet Sundhedshuset ved Prøvestenscentret og det nye ketchercenter ved Sommariva på Nordre Strandvej. Tilgengæld gav årets budget ikke plads til mange nye anlægsopgaver.

arrow Læs også: Millionbesparelser rammer kommunens udsatte: Dét frygter foreninger

Mest kontroversielt var nok en nedskrevet fælles forståelse af, at der er et behov for en udvidelse af det omdiskuterede og problemfyldte nye stadion på GL Hellebækvej, så det kan blive opgraderet til Superligastandard og klare FC Helsingørs eventuelle oprykning.

Men en sådan satsning skal ske i et partnerskab med en privat samarbejdspartner, og udviklingen skal ske for private midler.

Af nye projekter på anlægsområdet blev der allerede fra 2022 afsat 75.000 kroner til reetablering af tennisbanen i Tikøb. I den noget større beløbsklasse blev der fundet 25 millioner kroner til, at der kan ske en renovering af den eksisterende Helsingør Svømmehal, hvor der i forvejen er sat penge af til en ny hal ved siden af. Pengene er afsat i 2022 og 2023, så renoveringen kan ske sammen med byggeriet af den nye hal.

Helt ude i 2025 er der afsat penge til en ny multihal i Hornbæk og renoveringer af nedslidte folkeskoler. Først i køen er Espergærdeskolen og Tikøb Skole.

arrow DEBAT: Skuffende budgetforlig
15. oktober 2021 kl. 09:49 Opdateret: kl. 09:49
arrow Her er EL's alternative budget
12. oktober 2021 kl. 04:48 Opdateret: kl. 21:28
arrow Budgettet er klar: Til december kommer de - første- store besparelser
12. oktober 2021 kl. 04:07 Opdateret: kl. 21:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?