8. april 2020
Hvorfor var bruden i sort. Det kan man høre i foredraget hos Slægtsforskerne i Helsingør. Dette foto er fra 1911
Hvorfor var bruden i sort. Det kan man høre i foredraget hos Slægtsforskerne i Helsingør. Dette foto er fra 1911
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bruden var i sort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruden var i sort
Helsingør - 17. januar 2020 kl. 20:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 27 januar besøger kulturhistoriker Lisa Elsbøll Helsingør, hvor emnet er bryllupper, brudekjoler og bryllupsbilleder gennem tiderne.

I de gode, gamle dage havde Jyske Lov håndfaste regler, der regulerede hvem der var for rette ægtefolk at regne. Reglerne er ændret flere gange og fra 1922 bliver det også muligt at blive borgerlig viet.

På den kulturhistoriske lystvandring kommer vi også til at høre om medgift, brudekrone og brudebuket, ser på mere end 250 års bryllupsbilleder. Drømmen om at stå hvid brud lever fortsat i bedste velgående, og det er vel ikke så ringe endda?

Lisa Elsbøll er kulturhistoriker. Hun er uddannet ved Københavns Universitet (cand.phil. Historie), og har siden 1980-erne undervist, holdt foredrag, gået byvandringer og været turleder.

Det er Danske Slægtsforskere Helsingør, der i samarbejde med Folkeuniversitetet inviterer til dette foredrag i Seniorcentret på Vapnagård mandag den 27. januar kl. 19. Det koster 75 kr. at deltage, incl. Kaffe, og tilmelding sker til kasserer@dis-helsingor.dk senest 25. januar, og man betaler ved indgangen (kontant)