20. januar 2021
Benedikte Kiær (K) til venstre flankeret af beredskabschef for Helsingør Kommunes Beredskab, Søren Lundhild.
Borgmesteren var lykkelig for, at branden ikke spredte sig mere, end den gjorde, og beredskabschefen kunne konstatere, at der kom kontrol med branden efter cirka halvanden time.
Benedikte Kiær (K) til venstre flankeret af beredskabschef for Helsingør Kommunes Beredskab, Søren Lundhild. Borgmesteren var lykkelig for, at branden ikke spredte sig mere, end den gjorde, og beredskabschefen kunne konstatere, at der kom kontrol med branden efter cirka halvanden time.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester hylder brandmænds indsats efter voldsom brand skadede Axelbar og diskotek Moonshine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester hylder brandmænds indsats efter voldsom brand skadede Axelbar og diskotek Moonshine

En kraftig brand brød ud lørdag formiddag i restauranten Axelbar ved Axeltorv. Det lykkedes at inddæmme branden fra at sprede sig til de historiske huse tæt på. Diskoteket Moonshine blev dog alvorlig beskadiget, mens Gæstergivergården også blev ramt.

Opdateret 05. juli 2020 kl. 19:55
Helsingør - 05. juli 2020 kl. 19:30
Af Simon Wincentz Heim

Lørdag klokken 10.28 modtog Beredskabet i Helsingør et alarmopkald om kraftig røgudvikling ved Axeltorv.

Det viste sig, at der var opstået en kraftig brand, formentlig forårsaget af en eksplosion i en frituregryde, ved restauranten Axelbar.

Flere brandbiler og beredskabsvogne fra Helsingør Kommunes Beredskab og andre lokale beredskaber i Nordsjælland var hurtigt til stede. Folk stimlede sammen på torvet, og ikke længe efter spærrede politiet stedet området af. Beboere i naboejendomme blev evakueret, og politiet udsendte en besked om, at beboerne i området skulle lukke døre, vinduer og ventilation på grund af den kraftige røgudvikling, som hang over Hamlets By.

arrow Læs også: Efter Axeltorv-brand: Ingen tør love noget
Hurtig kontrol

På trods af de voldsomme flammer, fik beredskabet hurtig kontrol med branden, så den ikke spredte sig til de historiske huse, der ligger ved
og omkring Axeltorv.

- Det, der er vigtigt, er hvornår, der er styr på branden, og det fik vi efter cirka halvanden time, siger Søren Lundhild, beredskabschef hos Helsingør Kommunes Beredskab.

- Vi kan konstatere, at branden er opstået på førstesal, hvor en eksplosion i en frituregryde angiveligt har fået fat i udsugningen og dernæst tagkonstruktionen. Det er vores formodning lige nu, siger beredskabschefen.

Borgmesteren roser

På rådhuset er der lettelse hos borgmester Benedikte Kiær (K), som også fulgte med i branden lørdag.

- Det er jo det værste mareridt med en brand. Og så bliver det jo toppet af, at det foregår i en smuk, gammel by som vores, siger hun og fortsætter:

- Jeg er så lykkelig for, at det lykkedes at inddæmme branden til Axelbar.

Hun roser kommunens beredskab og påpeger, at branden lørdag også viste, hvor godt samarbejdet fungerer med de andre lokale beredskaber i Nordsjælland.

Beredskab Øst sendte en drone, som for oven, kunne holde øje med brandudviklingen, Nordsjællands Brandvæsen sendte en sprøjtestige, mens Frederiksborg Brand og Redning også bidrog til opgaven.

I alt deltog otte beredskabsvogne i brandslukningen og omtrent 50 brandmænd.

Hele førstesalen og taget hos Axelbar og naboen diskoteket Moonshine er ødelagt, mens Gæstgivergården har fået en alvorlig vand- og røgskade.

arrow Politi spærrer veje efter voldsom brand
04. juli 2020 kl. 20:59 Opdateret: kl. 22:01
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?