18. november 2019
I den kommende uge skal 25 børn opleve livet som Viking.
I den kommende uge skal 25 børn opleve livet som Viking.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn skal leve som vikinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn skal leve som vikinger
Helsingør - 26. juni 2019 kl. 19:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I den kommende uge holder Helsingør-afdelingen af DUI-LEG og VIRKE vikingeuge for børn. Første uge i skolernes sommerferie tager 25 børn fra Helsingør med på en rejse mere end 1000 år tilbage i tiden - til vikingetiden.

I vikingetiden var der hverken smartphone eller sociale medier. Alligevel kommer børnene ikke til at kede sig.

Når børnene møder op mandag den 1. juli, får de vikingedragter på. Herefter spiser de morgengrød sammen og taler om dagens aktiviteter.

Supermarkeder og take-away fandtes der heller ingen af i vikingetiden. Derfor laver de mad på vikingemanér: Børnene er med til at plukke og rense en høne for derefter at koge suppe. Urterne til suppen har børnene samlet ude i skoven. Og for at få brød til suppen, kværner børnene korn til mel og bager brødet på en varm sten.

Også sko og tøj producerede vikingerne selv. Derfor har DUI-LEG og VIRKE lavet et læder- og uldværksted. Her kan børnene lave deres egne sko af skind fra får eller køer - på samme måde, som vikingerne lavede deres fodtøj.

I lerværkstedet laver børnene krus og skåle, som de brænder i bålets gløder. Og så lærer børnene at karte og spinde uld for at filte en pude, som er dejlig varm at sidde på.

Hårdt arbejde prægede vikingetiden, men der var også plads til fest og farver. På DUI's vikingeuge spiller børnene musik på vikingetidens instrumenter og danser kædedans på vikingemanér. Børnene har selv lavet pynt i form af lerperler til en perlekæde, som de kan pryde deres vikingedragt med.

Populært blandt børnene bliver helt sikkert også sagafortællingerne om vikingegudernes fascinerende og frygtindgydende verden. Hvem har ikke hørt om Odin og Thor? Men hvem var de? Og hvad med alle de andre guder og gudinder, som vikingerne troede på, dengang kristendommen endnu ikke var kommet til Danmark.

Vikingeugen foregår på Rudolf Steinerskolen i Kvistgård bortset fra den dag, hvor de tager til Sagnlandet i Lejre.

grafik køb billede