26. marts 2019
En lokalplan der giver mulighed for at opføre op til 400 boliger på marken langs Kelleris Hegn er i øjeblikket i offentlig høring. Flere af områdets beboere ser det ikke som en god idé at bygge på grunden. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

En lokalplan der giver mulighed for at opføre op til 400 boliger på marken langs Kelleris Hegn er i øjeblikket i offentlig høring. Flere af områdets beboere ser det ikke som en god idé at bygge på grunden. Foto: Andreas Norrie
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Gigantprojekt sætter byen i oprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Gigantprojekt sætter byen i oprør
Helsingør - 23. oktober 2018 kl. 16:40
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Presset på byrådspolitikerne stiger. Mere end 400 Espergærde-borgere mødte mandag aften op til møde om det omstridte boligprojekt lige op til Kelleris Hegn.

arrow Læs også: Helsingør kommune »glemmer« kommuneplanen

I Byrådet har der ikke været megen diskussion om, hvorvidt der skal bygges boliger på grundene op til Kelleris Hegn, faktisk bakker hele Byrådet op om ideen - men lokalt i Espergærde er stemningen en helt anden.

Det kom frem på et borgermøde mandag aften arrangeret af Espergærde Byforening.

Her var mere end 400 mennesker mødt op på Espergærde Gymnasium for at diskutere og tilkendegive deres meninger om den lokalplan, der i øjeblikket er i offentlig høring og som - hvis den vedtages - vil muliggør byggeriet af op til 400 boliger i det naturskønne område.

- Det her er borgernes møde. Det er på tide, at borgerne får noget at skulle have sagt, med de ord bød formanden for Espergærde Byforening, Kjeld Damgaard, velkommen og indledte en kort gennemgang af Kelleris-projektet, der i sommeren 2017 blev officielt igangsat med byrådets vedtagelse af at udarbejde en lokalplan for området.

Masser af indsigelser

Mens høringen for politikerne mest af alt har været et spørgsmål om, hvordan og hvor mange boliger man vil bygge, så var det blandt de fremmødte borgere mere et spørgsmål om, hvorvidt byggeriet overhovedet skulle realiseres.

1437 indsigelser mod projektet er der indtil nu kommet, og det fik flere af de fremmødte borgere til at stille spørgsmålstegn ved, om der overhovedet bliver lyttet til dem.

Udover det indledende oplæg fra Kjeld Damgaard tog også Hanne von Bülow, arkitekt og formand i Foreningen By og Land ordet. Hun forklarede de grubler, hun som arkitekt har ved projektet, og der var ikke så lidt at tage fat på.

Blandt andet undrede hun sig over, hvorfor flere af haverne til boligerne var nordvendte, hvorfor alle modellerne i lokalplanen kun viser toplanshuse og ikke viser, hvordan byggeriet vil se ud, hvis man ender med at bygge boligerne i tre plan, som planen foreskriver er det maksimale, der må bygges på grundende.

Og hvorfor er det anden etape af byggeprojektet der er vist i lokalplanen og ikke den, der skal bygges først, spurgte hun ud i salen, men hun også var hun betænkelig ved, at Kelleris-byggeriet hverken ville være ligge tæt på stationen eller ligge nært indkøbsmuligheder, idet der er omkring to kilometer til både Espergærde Station og Espergærdecentret.

- Det er altså noget af en gåtur med rollator, lød det fra Hanne von Bülow, der også gjorde opmærksom på, at der i lokalplanen heller ikke indtænkt stisystemer eller kollektiv trafik.

Underhåndsaftaler?

Efter et par informerende oplæg fra Kjeld Damgaard og Hanne von Bülow var det borgernes tur til at få ordet, og også de havde en del kritiske spørgsmål og bemærkninger til de fremmødte politikere, som de sidst på aftenen kunne få lov at besvare.

Den første borger der fik ordet var Henrik fra Kelleris Høj, der er nabo til det nye byggeri.

Han kritiserede politikerne og forvaltningen for manglende gennemsigtighed og satte spørgsmålstegn ved, om der var blevet indgået underhåndsaftaler mellem bygherren CFP Group A/S og kommunen.

- Det ville da være et tosset projektselskab at give 34 millioner for et landbrugsareal, der fordi det er landbrugsjord kun er fire millioner værd, lød hans ord, mens han skævede til fungerende borgmester, Henrik Møller (S).

Også inddragelsen af områdets naturlige hegn, der løber langs Grydemoseskolen, blev kritiseret. Ifølge Kenneth Boots, der bor på Grydemosevej, er det en skam for de mange børn, der dagligt bruger hegnet til at lege i og for områdets dyr.

- Kelleris Hegn er i forvejen det sidste grønne område, der er tilbage nord for jernbanen. Hvor skal vores børn gå hen og lege i naturen?, spurgte han.

CO2 og miljø, den ekstra støj i området og den øgede trafik på vejene, som de 400 boliger vil medfører, var også på borgernes dagsorden.

arrow Vil sætte Helsingør-letbane på dagsordenen
07. januar 2019 kl. 04:27 Opdateret: kl. 10:18
arrow Hvem bestemmer udviklingen i Helsingør Kommune ?
21. december 2018 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
arrow Massivt byrådsflertal for Kelleris-byggeri
17. december 2018 kl. 20:32 Opdateret: kl. 20:32

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede