16. juli 2019
Mussie Berket fra Eritrea modtager her sit diplom. Han kom til Danmark i 2015, og siden været adskilt fra sin kone og sit lille barn, der er i Vrå. Efter projektet har han fået job Hos Renell, som sikrer ham penge til en lejlighed i Helsingør, hvor hele familien kan bo samlet.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Mussie Berket fra Eritrea modtager her sit diplom. Han kom til Danmark i 2015, og siden været adskilt fra sin kone og sit lille barn, der er i Vrå. Efter projektet har han fået job Hos Renell, som sikrer ham penge til en lejlighed i Helsingør, hvor hele familien kan bo samlet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Vellykket integrationsprojekt sender flygtninge i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Vellykket integrationsprojekt sender flygtninge i job
Helsingør - 14. marts 2019 kl. 13:48
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var med brede smil, at Helsingør Kommune og servicevirksomheden Renell torsdag formiddag kunne overrække diplomer til 14 integrationsborgere, der netop har gennemført et 18 ugers integrationsprojekt.

Som en del af projektet har de været i et kombineret praktik og sprog-forløb, hvor de har arbejdet for Renell, mens de samtidig har modtaget intensiv danskundervisning og undervisning i det danske arbejdsmarked.

- De er blevet dygtige til dansk og deres arbejde, og det giver dem en stor portion selvværd. De er vokset med opgaven, og det kommer til at smitte deres familier og andre de omgås i positiv retning, at de har deltaget i sådan et projekt, lyder det fra Miriam Shragawi, der har undervist de 14 borgere i brancherettet dansk.

Af de 14 deltagere i projektet, har 11 af dem kommet i job eller uddannelse som følge af projektet, og det glæder Mohamed Guled fra Team Integration i Helsingør Kommune.

- Det er rigtig vellykket, at så mange er kommet i arbejde. De har en enorm arbejdsmoral og lægger mange kræfter i hele tiden at udvikle sig. Det er vi naturligvis glade for, siger han.

Også hos Renell har man haft stor glæde af projektet. Otte af de 14 deltagere har fået arbejde i servicevirksomheden, der ser det som en klar fordel, at de kender til virksomheden, inden de er blevet ansat.

- Vi har selv lært dem op, og lært dem, hvordan vores rengøringspakker ser ud. Det er klart, at det er en fordel for os, at vi kender dem, og at de kender vores arbejdsgange, fortæller Eva Hummelhøj, driftschef hos Renell.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede