24. maj 2019
Sådan så deponianlægget i Skibstrup ud, da det blev åbnet i 2009. I dag er det ved at være fyldt. Der er tykke ler og plasmenbraner i bunden af anlægget. Foto: Forsyning Helsingør
Sådan så deponianlægget i Skibstrup ud, da det blev åbnet i 2009. I dag er det ved at være fyldt. Der er tykke ler og plasmenbraner i bunden af anlægget. Foto: Forsyning Helsingør
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslutning om større losseplads udskydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutning om større losseplads udskydes
Helsingør - 08. november 2018 kl. 09:44
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev ikke truffet nogen beslutning om udvidelse af deponien på Skibstrup Affaldscenter på udvalgsmøde.

Som omtalt i Frederiksborg Amts Avis har det 100 procent kommunalt ejede selskab Forsyning Helsingør ønsket, at der skal sættes gang i forberedelserne af udvidelse af deponinen på Skibstrup Affaldscenter(SAC), som er ejet af kommunen, men bliver drevet af forsyningsselskabet.

arrow Læs også: Skal kommunen udvide lossepladsen?

Den nuværende anlægs kapacitet vil ifølge forsyningsselskabets beregninger være opbrugt på et tidspunkt mellem 2023 og 2026.

På stedet deponeres affald, som ikke kan brændes. Der er blandt andet tale om byggeaffald med asbest og mindre mængder PCB og bly samt teflonaffald fra flere lokale virksomheder. Forsyningsselskabet mener, at en udvidelse, som kræver en lokalplan og kommuneplantillæg samt en lang række tilladelser, er den bedste løsning for kommunen. Dette skal ses i lyset af, at der ikke er andre deponier i Nordsjælland.

Imidlertid blev der ikke taget nogen beslutning om, hvorvidt man skulle gå i gang med planarbejdet på det sidste møde i By-, Plan- og Miljøudvalget, hvor sagen ellers var på dagsordenen.

- Sagen blev taget af dagsordenen efter ønske fra Forsyning Helsingør, som gerne ville forberede et mere grundigt oplæg. Så jeg gætter på, at vi kommer til at drøfte sagen igen i januar, hvor udvalget afholder mødet hos Forsyning Helsingør, siger formand for By-, Plan- og Miljøudvalget Christian Holm Donatzky(R).

Tvivl om lovlighed
Som tidligere omtalt i avisen, så er embedsmændene i Center for By-, Land og Vand skeptiske i forhold til, hvorvidt det er muligt at udvide deponiet uden at overtræde Deponeringsbekendtgørelsen. Det skyldes blandt andet, at der i denne bekendtgørelse er et krav om, at der skal være en ubrudt grundvandsstrømning fra deponien til havet, og der ikke må ligge almene vandværker op denne strømning, Disse to punkter mener forvaltningen ikke, at projektet lever op til, hvilket også skyldes nærheden til Hellebæk Vandværk.

arrow - Deponi er en tikkende forureningsbombe
17. november 2017 kl. 10:22 Opdateret: kl. 09:52

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede