15. juni 2021
Det er nu alligevel fortsat uvist, hvad fremtiden er for Det Danske Madhus Hamlet, der udover mad til primært ældre visiterede borgere, også driver caféen her på Hamlet. Foto: Sarah Marie Winther
Det er nu alligevel fortsat uvist, hvad fremtiden er for Det Danske Madhus Hamlet, der udover mad til primært ældre visiterede borgere, også driver caféen her på Hamlet. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansatte i madhus må gå på juleferie i uvished

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte i madhus må gå på juleferie i uvished

DF vil ikke længere garantere den fortsatte drift af Det Danske Madhus Hamlet. Det kom frem på det sidste byrådsmøde i år.

Opdateret 23. december 2020 kl. 16:49
Helsingør - 23. december 2020 kl. 16:07
Af Andreas Norrie

Efter det seneste møde i Økonomiudvalget var der udsigt til, at Dansk Folkeparti ville sikre, at Det Danske Madhus Hamlet, der er ejet af private Det Danske Madhus og Helsingør Kommune, med 18 lokale arbejdspladser kunne fortsætte som i dag. Inklusiv DF's mandater ville der nemlig være et lille flertal bestående af S, SF og EL, der ville stemme nej til et forslag om at sælge kommunens andel af selskabet. Et salg af selskabet vil nemlig med største sandsynlighed føre til en lukning af produktionen på Hamlet på Kronborgvej til fordel for selskabets storkøkken i Albertslund. Netop udsigten til tabte lokale job midt i en coronatid angav DF's Marlene Harpsøe som årsag til, at partiet gik imod den borgerlige blok, som ønskede et frasalg af hensyn til konkurrence og valgfrihed.

arrow Læs også: Snævert byrådsflertal redder 18 lokale arbejdspladser

Men på byrådsmødet lød der imidlertid lidt andre toner fra partiet.

- Jeg synes der er kommet så mange ting frem om sagen og nye informationer, at vi bør sende sagen til behandling i Omsorgs- og Sundhedsudvalget igen. Jeg tror vi kan finde en løsning, som vi alle kan blive enige om, og så haster det jo heller, sagde DF's andet byrådsmedlem Ib Kirkegaard.

Efter en lang debat endte forslaget med at få flertal bestående af alle partier på nær SF og EL.

Begrænset konkurrence

Salg af aktieandel eller ej. Konkurrencen på leveringen af mad til kommunale madservice bliver ikke nødvendigvis præget af nogen stor privat konkurrence.

For den fremgik nemlig af forvaltningens redegørelse af situationen på området, at kommunen forsat skal vælge en hovedleverandør, for at sikre forsyningssikkerheden, og der kun er ganske få aktører på markedet. Således har de fleste nabokommuner et eget kommunalt køkken eller deltager i fælleskommunale selskaber. Med andre ord er det ikke muligt for kommunen udelukkende at udstede fritvalgsbeviser.

Lisbeth Læssøe(K) og Dyogo Duygu N. Aydinoglu (S) måtte gå udenfor døren under afstemningen, da de efter en vurdering fra administrationen blev kendt inhabile, da det begge er medlemmer af bestyrelsen i det De Danske Madhus Hamlet, hvor der også udbetales vederlag.

arrow Er der igen flertal mod salg af lokalt madhus?
16. februar 2021 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:33
arrow DF-stemmer sikrer Madhuset Hamlet
16. december 2020 kl. 13:41 Opdateret: kl. 12:19
arrow Ældremad: Giver salg af madhus-aktier mere konkurrence?
11. december 2020 kl. 04:09 Opdateret: kl. 14:34
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?