8. juli 2020
Oslobåden måtte søndag aften ved 19.30-tiden vende om ud for Kullen og sætte kursen Helsingør, hvor den en time senere lå nord for Hven. Foto: Hans-Henrik Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Oslobåden måtte søndag aften ved 19.30-tiden vende om ud for Kullen og sætte kursen Helsingør, hvor den en time senere lå nord for Hven. Foto: Hans-Henrik Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akut situation: Derfor vendte Oslobåden om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akut situation: Derfor vendte Oslobåden om
Opdateret 11. august 2019 kl. 21:26
Helsingør - 11. august 2019 kl. 21:05
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved 19.30-tiden søndag aften vendte Oslobåden om ud for Kullen i Sverige og satte igen kursen mod København. Det sker uhyre sjældent og vakte opsigt langs Nordkysten, hvor Oslobåden er en markant og tidsmæssig præcis silhuet på Øresund mellem Sveriges kyst og Hellebæk, Ålsgårde, Hornbæk og Gilleleje.

Det skyldes en syg passager, oplyser informationschef i DFDS, Gert Jakobsen.

- Oslobåden er vendt om, fordi der er en syg passager ombord. Der er faciliteter ombord til at håndtere en del pludselig opståede situationer, men ved alvorligere tilfælde af sygdom er skibet i kontakt med Radio Medical for at rådføre sig med læger. De har vurderet, at der var behov for at vende om, fortalte Gert Jakobsen og tilføjede, at Oslobåden er for stor til at gå ind i Helsingør eller Helsingborg Havn.

Det sker meget sjældent, at Oslobåden vender om, men Gert Jakobsen kan huske tidligere tilfælde. I så fald sejler færgen typisk tilbage til København og returnerer senere mod Oslo, hvor færgen kan indhente noget af den tabte tid.

- Naturligvis vil det give en forsinkelse for passagerne, og det er beklageligt, men det vigtigste er at tage hånd om den syge passager, understregede han.

Godt en time senere lå færgen syd for Helsingør, og en ambulance ventede ved Sveasøjlen i havnen i Helsingør. Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplyser drejer det sig om en kinesisk statsborger med stærke mavesmerter, der skulle sejles med den syv meter lange og fire meter brede redningsbåd i land til behandling.

Klokken 21.12 var Oslofærgen igen på vej nordover med en fart af 16 knob.

Ved Sveasøjlen i Helsingør ventede en ambulance, og på et tidspunkt viste overvågningen af skibstrafikken i Øresund, at Oslobåden var ved at sætte en redningsbåd i vandet. Det var en syv meter lang redningsbåd, der bragte en kinesisk kvinde med mavesmerter i land. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?