7. marts 2021
Formanden for Forsyning Helsingør, Jens Bertram, K, ved nogle af de 30.000 beholdere der nu skal leveres til 15.000 husstande i Helsingør Kommune. Foto: Dorte Møller Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Formanden for Forsyning Helsingør, Jens Bertram, K, ved nogle af de 30.000 beholdere der nu skal leveres til 15.000 husstande i Helsingør Kommune. Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldssortering: 1000 beholdere skal nu rulles ud om dagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldssortering: 1000 beholdere skal nu rulles ud om dagen
Helsingør - 21. februar 2021 kl. 03:57
Af Dorte Møller Rasmussen

Der er travlt i den store lagerhal på Industrivej 10 i Helsingør. Tusindvis af affaldsbeholdere er ved at blive pakket ud og samlet, for mandag begynder udrulningen af tredje etape af kommunens nye affaldssorterings-system. 15.000 husstande - fortrinsvis parcelhuse og rækkehuse skal med på sorterings-vognen, og i midten af maj er samtlige affaldsbeholdere blevet leveret.

arrow Læs også: Send de gamle affalds­­­beholdere på genbrugspladsen

12 mand er beskæftiget med at gøre hele udrulningen af affaldssorteringen klar, af dem er seks fra firmaet PHP Service fra Sorø, som står for opgaven, og andre seks medarbejdere er anvist af jobcentret i Helsingør.

Og PHP Service, som er underleverandør til PWS Danmark, ved, hvad de har med at gøre. De har indtil nu leveret 1,3 millioner affaldsbeholdere til 25 danske byer og 10 svenske. Selve plasticbeholderne fremstilles i Tyskland.

- Vi er lige blevet færdige i Svendborg, fortæller direktør Per Winther, PHP Service.

Affaldssortering er landsdækkende projekt, og folk tager godt imod beholderne. Mange er ligefrem utålmodige efter at få dem, fortæller Per Winther.

I Helsingør kommune bliver der i denne omgang leveret 1000 affaldsbeholdere om dagen. To til hver husstand, som i forvejen har en beholder til papir og pap.

I hver beholder er der to sorteringskamrer. Den ene beholder er til plastic og metal, den anden til restaffald og madaffald. Desuden får alle udleveret en lille grøn køkkenspand med affaldsposer og en udførlig sorteringsvejledning. Fremover leverer kommunen affaldsposer, eller de kan afhentes på genbrugspladsen.

Den nye affaldssorteringsordning træder i kraft, så snart de nye beholdere er blevet leveret. Hvornår det sker for den enkelte borger kan ses på websitet fh.dk.

Formanden for Forsyning Helsingør, Jens Bertram, K, glæder sig til udrulningen af den tredje og største etape af den nye affaldsordning, som betyder at to-tredjedele af alle husstande i kommunen kommer med på sorteringsbølgen.

- Det er godt for miljø og klima. Jo bedre vi bliver til at sortere og genanvende - jo mindre belaster vi klimaet, og vores pres på naturens egne ressourcer mindskes, forklarer Jens Bertram.

De næste par år skal der sorteres i helt op til 10 forskellige fraktioner ved husstanden. Den nye affaldsordning i Helsingør Kommune sikrer, at der bliver sorteret i plast, metal, papir, pap, mad- og restaffald foruden de ordninger, der allerede eksisterer for småt elektronik, elpærer og batterier - samt glas i kuber rundt om på standpladser i kommunen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?