28. september 2020
Plejehjemmet ligger centralt i Helsingborg. Foto: Helsingborgs Stad
Plejehjemmet ligger centralt i Helsingborg. Foto: Helsingborgs Stad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17 beboere på ét plejehjem døde med corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 beboere på ét plejehjem døde med corona
Helsingør - 21. maj 2020 kl. 04:45
Af Simon Wincentz Heim

Over halvdelen af beboerne på plejehjemmet Valltorp i Helsingborg er testet positive for covid-19 siden 22. april.

Skåne har indtil videre været skånet for det høje antal coronasmittede, som ellers tegner det generelle billede af Sverige. Men nu er et plejehjemmen Valltorpe få hundrede meter fra Helsingborgs indre by hårdt ramt af virussen covid-19. Det skriver Helsingborg Dagblad.

Her er 37 ud af 60 beboerne på plejehjemmet blevet smittet med virussen siden den 22. april. I samme periode er 17 af de inficerede beboere døde. Det er endnu ikke klarlagt, hvilke dødsfald som kan tilskrives covid-19, oplyser Helsingborgs Stad(Kommune) i en pressemeddelelse.

Blandt personalet er der også konstateret flere smittetilfælde, det er dog på nuværende tidspunkt uklart, hvor mange det drejer sig om. Derudover er der blevet konstateret covid-19 på to andre plejehjem i Helsingborg, Stattenahemmet og Elinebo.

- Jeg tror at flere personer er blevet smittet af det samme tilfælde, siger omsorgsdirektør i Helsingborg Kommune, Annika Andersson, til Helsingborg Dagblad. Hun påpeger, at der ikke har været større mangler angående forholdsregler.

- Selvfølgelig undersøger vi årsagen, siger Ingrid Bergh, som er chef for Sundhed- og Omsorgsadministrationen i kommunen, til Helsingborg Dagblad.

Byen betragter episoden på plejehjemmet som ekstraordinær, og det er også årsagen til, at de valgte at offentliggøre tallene i tirsdags.

- Det har vi gjort for at undgå spekulationer og rygtespredning, siger Ingrid Bergh

Har debatten om sexisme taget overhånd?