20. september 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vibyspejderne på lejr i flot sommervejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vibyspejderne på lejr i flot sommervejr
Heden - 14. august 2019 kl. 09:54
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommervejret viste sig fra sin allerbedste side da Peder Syv Gruppe fra Viby i uge 30 var på sommerlejr på Næsbycentret ved Glumsø. Her deltog de i en international spejderlejr sammen med ca. 500 andre spejdere, herunder grupper fra Holland og Israel.
Fra Vibyspejderne deltog spejdere fra alle grene – lige fra de yngste familiespejdere og op til Klanspejdere.
Det er altid spændende at bygge en spejderlejr op fra grunden, for det er her spejderne får afprøvet deres færdigheder i praksis. Mens nogen slår telte op er andre i gang med at lave bålpladser, spiseborde eller indgangsportal. Selv løsninger til affaldssortering og opvask skal tænkes ind i lejrplanen og afhængig af forholdene og kreativiteten bliver løsningerne altid lidt forskellige fra gang til gang.
I løbet af ugen fik spejderne en masse fine oplevelser og blev udsat for diverse prøvelser gradueret efter alder. De mindste spejdere prøvede f.eks. den ene dag at fange krebs og lærte om søens liv, mens de en anden dag lavede forme og støbe figurer i tin.
Juniorspejderne hyggede sig bl.a. med at bygge solcelleopladere, lave "sneboldkamp" med melbomber og fik også sammen med tropsspejderne brændt krudtet af i en hård og indædt quidditchkamp – næsten helt som vi kender det fra Harry Potter universet.
Tropsspejdere fik lejlighed til at prøve kræfter med padle boards i den nærliggende Sorø Sø. Det var svært i starten, men med øvelse fandt de både balancen og selvtilliden. Ikke mindre udfordrende var det, da troppen senere på ugen og i 30 graders varme blev sendt alene afsted på en 35 kilometers hejk over to dage. Overnatningen skete privat hos en familie, der ligesom 25.000 andre havde stillet deres have til rådighed gennem hjemmesiden "BrugMinBaghave.dk". Det var tydeligt grænseoverskridende for spejderne, at skulle besøge og overnatte hos helt fremmede mennesker. Men turen gik over al forventning og vi fik bagefter ros fra baghaveejeren, som var imponeret over spejdernes omsorg for hinanden. Han syntes vi skulle være stolte af at have en flok unge, der kunne klare sig selv uden skænderier og konflikter.
Der var heldigvis også plads til flere fælles oplevelser for hele gruppen, som f.eks. turen til Herlufsmagle Friluftsbad midt i ugen. Den lisende dukkert i sommervarmen var ikke alene en fornøjelse for både små og store, men hjalp også mærkbart på lugten i lejren.
Det var en flok trætte men glade og solbrune spejdere, der vendte hjem til Viby efter en uge fuld af sjove oplevelser og med nye færdigheder i rygsækken.
Vibyspejderne siger tusind tak til Viby Genbrug og Lions Ramsø for deres gavmilde donationer til turen.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk