20. november 2019
Sankt Hans Køge 2 uge 23
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor sankt hans fest på Køge Marina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor sankt hans fest på Køge Marina
Heden - 04. juni 2019 kl. 09:16
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturudvalget i Køge Kommune afholder kæmpe Sankt Hans Fest ved Nordstranden på Køge Marina, søndag den 23. Juni fra kl. 19 til 23. Med båltale af borgmester Marie Stærke.
Traditionen tro afholdes der Sankt Hans aften på Køge Marina. Det sker med et kæmpe bål, midsommersang, båltale, levende musik og medrivende feststemning. Arrangementet afvikles på det nordlige område for enden af den store parkeringsplads. Og går det som forventet, dukker mere end 2.500 mennesker op til den hyggelige og festlige sammenkomst.

Musik og båltale
Sankt Hans aften begynder ved 19-tiden, hvor boderne åbnes. Det er Lions Køge, der sørger for både vådt og tørt. "Are you ready Stewe", et populært lokalt orkester, spiller op kort efter kl. 19.30 og sikrer den musikalske baggrund for en forhåbentlig lun og tør bålaften.
Kl. ca. 21.30 holder borgmester Marie Stærke årets båltale. Borgmesteren har meget på hjerte, men hvad - skal ikke her afsløres. Mon ikke heksen, der i år er i særlig speciel ’valgudgave’ og fremstillet af Lions’ driftige kvinder, får sig et par velvalgte ’Køge-ord’ med på rejsen til europæiske Bloksbjerg?

Midsommersang
og Sankt Hans bål
Midsommervisen skal selvfølgelig afsynges – på Shubiduas velkendte melodi. Teksten uddeles til alle.
Efter båltalen tændes det kæmpestore bål kl. ca. 21.45 af brandkyndige folk fra Beredskabet i Køge. Bålet, der består af mange vognlæs stammer, grene og kvas fra Marinaen og kommunen, bliver rejst af ETK i Køge.

Mange mennesker
Køges Kultur- og Idrætsudvalg byder velkommen og håber på, at rigtig mange mennesker kigger forbi i det forhåbentlig gode vejr. Sidste år røg fornøjelsen dog på grund af tørke og forbud mod bålafbrændning. Det vil ikke ske i år, lover udvalget! Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage. Og frisktappet fadøl fra Braunstein og sodavand, ligesom Lions griller lækre stadionpølser. Den lille Pandekagevogn fra Havdrup tilbyder også friskbagte pandekager.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk