26. marts 2019
Cosmos 1 uge 46
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale iværksættere imponerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale iværksættere imponerede
Heden - 16. november 2018 kl. 11:57
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 1. november blev KulturCosmos forvandlet til en fortælleklub for 12 af de lokale iværksættere i Viby. Det blev en aften, som på mange måder overraskede.
 
"Du store Viby" var titlen på arrangementet, som illustrator Helle Flindt og foredragsholder Tommy Krabbe havde taget initiativ til. Deres formål var at zoome ind på alle de personlige historier, hvilket i høj grad lykkes. Mange af de fremmødte iværksættere stod med en mikrofon i hånden for første gang og vovede alligevel at berette om personlige sider af deres hverdag som selvstændig. Nogle havde oven i købet modet til at invitere publikum med til de tider, hvor det havde gjort ondt. Det var ikke forretningen, som var i fokus, men menneskene bag – og hvad der blev tydeligt var, at vejen til iværksætteri for flere var blevet en løsning frem for et mål i sig selv.
Før den planlagte talerække velforberedt blev introduceret af Tommy Krabbe, havde han også selv en overraskelse at fortælle om. Christina Schönemann, som netop har solgt den succesfulde startup café i Viby, kom op på scenen. Sammen kunne de to afsløre, at de inden længe vil åbne "Villa Virkelyst", som bliver et iværksætterhus i Viby. Roskilde Kommunes erhvervspulje har netop bevilget penge til husleje og etablering, hvor de to ildsjæle kommer til at donere deres arbejdskraft. Der lød klapsalver, mens champagneflasker blev poppet og glassene klinget. Både KulturCosmos og Erhvervsforum Roskilde kommer til at være samarbejdspartner til iværksætterhuset, og på aftenen var Erhvervsforum også at finde blandt publikum.
 
Den anden initiativtager Helle Flindt deltog selv i talerækken, hvor hun fortalte om den særlige situation at leve af sin hobby, hvordan det kan være svært at ville være venner med sine kunder, og hvorfor mønsterbrydning ikke altid er svaret. Så på trods af Helles tidlige målsætninger endte det alligevel med at være vejen for hende at følge forældrenes grafiske fodspor, ikke at blive akademiker og alligevel komme til at leve at sin kunst.
 
Da loftlyset til sidst blev tændt gik snakken lystigt i flere grupperinger. Der er nu taget hul på et nyt kapitel for iværksætteriet i Viby, som efter denne aften er blevet lidt større og langt mere nærværende. Nye kontakter er skabt og snart også et fælles sted at mødes for de virkelystne erhvervsfolk.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk