2. juli 2020
Digital selvbetjening er stadig vigtig. Foto: Pixabay.
Digital selvbetjening er stadig vigtig. Foto: Pixabay.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KøgeBibliotekerne ligner sig selv, næsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KøgeBibliotekerne ligner sig selv, næsten
Opdateret 23. juni 2020 kl. 14:51
Heden - 17. juni 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget er igen som vi kender det på bibliotekerne i Køge Kommune. Tredje fase i genåbningen af landet betyder, at bibliotekerne på ny kan tilbyde personlig betjening og afvikle aktiviteter for op til 50 personer, bl.a. sommerens arrangementer for børn.

Borgerservice Light åbner igen på Borup Bibliotek og endelig er det muligt at trække en kop kaffe og slå sig ned i en stol; bare man holder god afstand til hinanden.

"Vi skal selvfølgelig forsat passe på hinanden, holde afstand, spritte hænder og kontaktflader, og der står håndsprit ved alle indgange og betjeningsøer. Heldigvis oplever vi, at alle, der besøger os, tager situationen med et smil og giver hinanden ekstra god plads ved selvbetjeningsautomaterne," fortæller biblioteksfaglig leder René Høtbjerg Øhlenschlæger.

"I alle genåbningens faser har vi slået til lyd for de digitale selvbetjeningsløsninger - ex vores app 'Biblioteket' - så vi kan undgå, at mange kontaktflader vil blive berørt ofte. Og det vil vi selvfølgelig fortsat gøre," siger han.

Dog er alt endnu ikke, som det plejer. Der er fortsat ingen adgang til selvbetjent bibliotek, dvs. bibliotekslånerne kan endnu ikke låse sig selv ind tidlig morgen, aften eller søndage. Rishøj Minibibliotek er derfor fortsat helt lukket.

Desuden er det endnu ikke muligt at benytte computere og kopimaskine.

"Vi følger retningslinjerne fra Kulturstyrelsen om udsatte kontaktflader, og det betyder, at vi for alles ve og vel fortsat må væbne os med tålmodighed lidt endnu," lyder det fra René Høtbjerg Øhlenschlæger.

Ifølge den biblioteksfaglige leder er der i øjeblikket rigtig meget at komme efter på bibliotekerne. De bugner nemlig af ny litteratur og biblioteksmaterialer i almindelighed.

"Vi har modtaget kassevis af nye bøger, og samtidig har bibliotekslånerne inden for få uger afleveret alt det, de havde lånt inden nedlukningen. Det betyder, at vores hylder er fyldt med godt læsestof - og heldigvis er sommerferien lige om hjørnet, hvor mange får mere tid til at læse bøger. Vi er i al fald parat til at hjælpe alle med at finde den perfekte sommerlekture."

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk