28. maj 2020
Shelter og omgivelser efter branden.
gallery icon

Se billedserie

Shelter og omgivelser efter branden.
Foto: KFUM-spejderne i Borup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KFUM-spejdernes shelter brændt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KFUM-spejdernes shelter brændt ned
Opdateret 13. maj 2020 kl. 09:28
Heden - 13. maj 2020 kl. 08:30
Af Marie Louise Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da et par spejderledere i sidste uge mødtes ved spejderhytten i Borup, fik de sig en ubehagelig overraskelse.
Deres shelter og området omkring, som netop var blevet opgraderet med indhegnet huggeplads, læhegn og stubbe til at sidde på, var totalt nedbrændt.
"Det er super ærgerligt og et rigtig stort tab for os. Vi bruger ikke kun shelteren til at overnatte i, men også til at sidde og lave aktiviteter i, når det f.eks. regner og vi har brug for læ," fortæller Lena Teudt, der er leder hos KFUM-spejderne i Borup.
Da spejderne melder sagen til politiet, får de at vide, at politi og brandvæsen har været ude ved spejderhytten om natten.
"På samme vej, som spejderhytten ligger, er der en udbrændt bil, så vores teori er, at da brandvæsenet har været ude for at slukke ilden der, har de også set ilden nede hos os," siger Lena Teudt.
Et Facebook-opslag fra spejderne om deres tab har efterfølgende givet oplysninger om mere hærværk begået andre steder i byen samme nat.

Nu handler det så for spejderne om at finde ud af, hvordan de kan få penge til at bygge området op igen.
"Vi skal ud og finde minimum 20.000 kroner. I første omgang skal vi finde ud af, om det er kommunens forsikring eller vores egen, der skal dække. Og så har Borup Erhverv faktisk også sagt, at de vil se, om de kan hjælpe os," lyder det fra Lena Teudt.
Spejderne håber, at en ny shelter kan være færdig i løbet af sommeren, så spejdere og folk fra byen, der tidligere har været glade for at bruge shelter og bålplads, igen kan få glæde af området.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk