26. september 2021
Den 14. august bliver der holdt børnedyrskue i Borup for 45. gang, og alle kæledyr er velkomne.
gallery icon

Se billedserie

Den 14. august bliver der holdt børnedyrskue i Borup for 45. gang, og alle kæledyr er velkomne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KFUM-spejdere overtager Børnedyrskuet i Borup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KFUM-spejdere overtager Børnedyrskuet i Borup
Opdateret 02. august 2021 kl. 14:49
Heden - 02. august 2021 kl. 08:30
Af Marie Louise rasmussen

Når savværksgrunden i Borup omdannes til børnedyrskue lørdag den 14. august, er det meste, som det plejer at være: glade børn, der stolt viser deres kæledyr frem, pandekager lavet over bål af spejderne, hoppeborg til børnene og forskellig underholdning i løbet af dagen.

Men der er også noget, der ikke er helt som det plejer. I år er det nemlig KFUM-spejderne i Borup, der står bag børnedyrskuet. KFUM-spejderne har overtaget opgaven fra Y's Men's Club Skovbo, som tidligere har stået for dyrskuet, men nu har ønsket at give opgaven videre til andre.

"Y's Men's Club Skovbo kom til os for nogle år siden og spurgte, om vi var interesserede i at overtage opgaven, fordi de ikke selv havde kræfterne til at fortsætte. Det sagde vi ja til, og så har vi haft en proces over tre år, hvor vi gradvist har overtaget mere og mere. I år er sidste år, hvor vi har Y's Men's Club med på konsulentbasis," fortæller KFUM-spejderleder Lena Teudt.

Hun er overbevist om, at gruppen nok skal klare opgaven.

"Som spejdere er vi vant til at være meget omstillingsparate og lære nye ting. Vi kører lidt efter Pippi Langstrømpe-mottoet: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af. Og så har vi jo et fantastisk konsulentteam, hvis der opstår noget."

Nye tiltag
Selvom KFUM-spejderne i det store og hele vil køre dyrskuet videre, som det plejer, vil der dog også være nye tiltag. Et af dem er en kagekonkurrence. Her kan man melde sig til i to aldersgrupper og stille op i to kategorier: bedste udseende og bedste smag.

To af dommerne er allerede fundet. Den ene er den lokale sognepræst Lis Levring, og den anden er Lena Thorsson, som netop har åbnet Café Le Jardin i Køge, og som mange nok kender fra Den Store Bagedyst på DR.

"Vi håber, der kommer en masse fantastiske kager, som dommerne kan bedømme. Desværre må vi ikke sælge resten af kagerne pga. hygiejneregler, så det er op til kagebagerne, om de vil have deres kager med hjem, eller om de vil uddele gratis smagsprøver, når kagekonkurrencen er slut," siger Lena Teudt.

Noget andet nyt er, at der ikke vil være engangsservice i cafeteriet, men tallerkener, kopper og bestik af melamin.

"Vi håber, at folk kommer tilbage med det, fordi det skal bruges igen. Vi vil gerne være med til at passe på vores verden og leve op til verdensmålene. Vi tænker over, hvordan vi kan sørge for ikke at misbruge verden, men stadig have et godt dyrskue."

Økonomisk gevinst
En candyfloss-maskine er også en ny ting på dyrskuet. Det vil primært være spejderne, der kommer til at bemande den, og det er der et helt klart sigte med, fortæller Lena Teudt.

"Når de store spejdere står og sælger candyfloss, kan de se, at vi tjener penge ind til vores lejre og spejderarbejde ved at lave det her dyrskue. Det bliver en læreproces for dem, hvor de kan se, at det ikke bare handler om at spørge forældrene om penge, når der er en spejderaktivitet."

I det hele taget håber Lena Teudt, at arbejdet med dyrskuet kan give en økonomisk gevinst for spejderne.

"I stedet for at vi skal være involveret i en masse små ting, som kræver energi og tager tid væk fra spejderarbejdet, for at tjene penge til aktiviteter, satser vi på, at dyrskuet kan hjælpe med at være den økonomiske ballast, så vi kan lave noget lidt ekstra en gang imellem. Det kan f.eks. være at give tilskud til deltagerbetalingen, når der til næste år er Spejdernes Lejr i Hedeland, så forældrene ikke skal punge ud med mere end 2000 kr. pr. barn."

Vil gerne bygge bro
KFUM-spejderne håber, at der vil komme 50-70 udstillere, som der plejer, og at folk vil være klar til børnedyrskue igen efter et år med ufrivillig coronapause.

"Vi håber og ønsker, at folk bare siger, 'selvfølgelig støtter vi op og kommer', fordi det er en tradition, der har været i Borup i 44 år."

Samtidig håber spejderne også at kunne være med til at bygge bro mellem forskellige lokale foreninger og være med til at lave lignende arrangementer i fremtiden.

"Vi skal ikke bare være dem, der går rundt i korte bukser, men vi skal være en del af et lokalt kraftcenter," siger Lena Teudt, som allerede har været godt i gang med at opbygge et større netværk, så der er nogen at trække på til de forskellige opgaver på dyrskuet.

Og indtil videre har der været positiv respons fra byens erhvervsliv.

"Det er også en måde at stå sammen på - at støtte op om sådan noget her," siger hun.

Børnedyrskuet i Borup
Finder sted lørdag den 14. august kl. 10-16 på Savværksgrunden i Borup.
Det er gratis at udstille dyr, men det koster 20 kr. for børn (4-14 år) og 30 kr. for voksne at komme ind.
Alle kæledyr er velkomne, og på tilmeldingen kan man krydse af, om man selv har bur med.
Læs mere på www.dyrskueiborup.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk