2. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige giver børn en god jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige giver børn en god jul
Heden - 19. november 2019 kl. 08:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 30. november er turen kommer til Viby Sjælland, hvor Julehjælpen.dk byder lokale familier op til dans om juletræet, hyggelig julestemning, god julemad og masser af julegaver

De fleste børn ser frem til den 24. december, men der er en gruppe børn og unge, der ikke har noget at se frem. Disse børn og unge kommer fra et hjem hvor økonomien er presset til det yderste.
De er tynget af frygten for at komme i skole, hvor deres klassekammerater glædestrålende fortæller om, hvad de fik i julegave. Tynget af at skulle sige: “Jeg fik ikke noget.”

Forældrene til disse børn og unge må se deres børn kigge langt efter, hvad deres venners forældre formår at give deres børn. Forældrene til disse børn skal prioritere imellem julegaver, tøj, mad og andre fornødenheder, som en familie har brug for.
Det er ikke noget let valg. Især ikke når man kan se skuffelsen i sine børns øjne, når man fortæller dem, at der ikke bliver julemiddag og julegaver i år.
Dette er de realiteter som disse børn og deres forældre ser i øjnene. Nogle af dem år efter år.
Heldigvis er der en stor gruppe af frivillige, der gerne vil hjælpe forældrene med at give børnene en god jul.
Den gruppe mennesker gemmer sig bag navnet Julehjælpen.dk, og igen i år er de i gang med at arrangere juletræsfester for at sikre, at lige præcis disse børn også skal opleve det magiske ved julen.
De frivillige stabler disse juletræsfester på benene i samarbejde med lokalsamfundet, hvor bl.a. de lokale erhvervsdrivende kan støtte enten økonomisk eller ved at fx det lokale supermarked sponsorer drikkevarer og den lokale slagter maden. Jo flere lokale erhvervsdrivende Julehjælpen.dk kan samarbejde med, jo flere familier kan deltage i juletræsfesterne.
Til juletræsfesten er der tid til at danse om juletræ, synge julesange, spise god mad og måske vigtigst af alt julegodter og julegaver.
Julehjælpen.dk arrangerer ikke blot juletræsfester. De står også bag en hjemmeside, hvor man har muligheden for at søge julehjælp enten i form af gavekort eller genbrugsting - fx tøj og legetøj.

Blot fordi et stykke legetøj ikke er interessant hjemme hos en familie, kan andre børn sagtens få glæde af det, har Julehjælpen.dk erfaret.
Julehjælpen er i dag en forening af godt 100 frivillige. Sidste år hjalp Julehjælpen.dk over 7.000 familier og dermed mere end 12.000 børn.
Med det stigende antal ansøgninger år for år kan Julehjælpen.dk ikke sikre hjælp til alle ansøgere.
Julehjælpen.dk's formand Henrik Hahn-Nissen udtaler:
“Det er desværre ikke altid muligt at hjælpe alle, da vi er meget afhængige af den lokale hjælp, så for at kunne hjælpe så mange familier som muligt har vi brug for ekstern hjælp enten i form af donationer eller frivillige hænder.”

Henrik Hahn-Nissen opfordrer til, at man lige kigger gemmerne igennem for at se, om der ikke var noget, der kunne gøre mere gavn hos en anden familie, eller at man donerer et beløb via mobilepay, for som han siger: “Alle børn fortjener en god jul.”

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk