1. marts 2021
To elever fra Borup Skole er testet positive for coronavirus. Arkivfoto.
To elever fra Borup Skole er testet positive for coronavirus. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever på Borup Skole ramt af corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever på Borup Skole ramt af corona

To klasser på Borup Skole er sendt hjem pga. corona hos elever. Både forældre og medarbejdere har været utrolig samarbejdsvillige i forløbet, lyder det fra skoleleder.

Opdateret 12. februar 2021 kl. 16:04
Heden - 12. februar 2021 kl. 16:02
Af Marie Louise Rasmussen

OPDATERET MANDAG DEN 15/2: DET ER IKKE FØRSTE GANG, DER ER ELEVER FRA BORUP SKOLE, DER ER TESTET POSITIVE FOR CORONA, MEN DET ER FØRSTE GANG, AT HELE KLASSER BLIVER SENDT HJEM.

I går blev en elev fra 4. klasse på Borup Skole testet positiv for corona, og i dag blev en elev fra 3. klasse testet positiv. Det medførte, at de de to klasser og berørte medarbejdere blev sendt hjem.

Selvom der tidligere har været coronasmitte blandt elever på skolen, har det ikke før været nødvendigt at sende en hel klasse hjem, fortæller skoleleder Jakob Dalgas.

Men selvom det ikke har været prøvet før, forløb hele processen omkring hjemsendelse utrolig godt, fortæller skoleleder Jakob Dalgas.

"Vi var meget nervøse omkring den første klasse, fordi det var første gang. Kunne vi nu håndtere det? Men det hele er forløbet godt med god kommunikation, og de medarbejdere, jeg har talt med, er helt afklarede omkring situationen. Jeg hører ikke panik nogen steder," siger han og sender samtidig stor ros videre:

"Alle, både medarbejdere og forældre, har været meget samarbejdsvillige og hjælpsomme. Der går kun 45 minutter, fra vi har modtaget beskeden om, at den første elev er testet positiv, til alle elever og medarbejdere i klassen er sendt hjem."

Det drejer sig om 24 børn og 8 medarbejdere.

Fredag er scenariet det samme. Her er det 28 børn og 6 medarbejdere, der er blevet sendt hjem.

Fordi skolen har holdt klasserne adskilt, både i skole- og SFO-tid, er der indtil videre ikke behov for at sende andre klasser hjem.

Nu afventer alle så test af elever og medarbejdere fra de berørte klasser på 4. og 6. dagen. Først når de har to negative test, må de vende tilbage.

"Forhåbentlig kan de komme i skole igen onsdag. Og indtil da praktiserer vi digital undervisning," siger Jakob Dalgas.

At de to tilfælde med smittede elever på Borup Skole er sket lige efter genåbningen, lægger skolelederen ikke så meget i.

"Jeg har ikke bundet det sammen med, at det var den første uge. Vi har nok alle tænkt, at det på et eller andet tidspunkt kom til os. Så har vi bare været heldige i de første syv måneder. Vi er jo ikke dygtigere end alle andre til at forhindre det. Det er vist mest et spørgsmål om held, og nu var uheldet ude hos os."

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk