19. oktober 2019
Børnevalg 1 uge 20
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnevalg på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnevalg på biblioteket
Heden - 21. maj 2019 kl. 09:28
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Børnene skal til stemmeurnerne

Bibliotekerne har netop udskrevet Børnevalg 2019, for at inddrage børnene i de demokratiske procedurer. Frem til den 5. juni kan alle børn gå til stemmeboksene og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg. Stemmeret i børnehøjde
Et valg kan være ret diffus for børn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder. Børnene kan stemme på deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen, f.eks. Karmaboy og Sallys far. – "Vi vil give børnene en umiddelbar forståelse af, hvad demokrati og valgdeltagelse går ud på" fortæller børnebibliotekar Karin Husted Larsen.
På bibliotekerne i Køge Kommune hænger der valgplakater med slogans som f.eks. "Ja til at passer på hinanden" og "Nej til stress om morgenen". Børnene får udleveret en lang stemmeseddel med kandidater og skal så ind i en stemmeboks, sætte kryds ved deres favorit og lægge sedlen i stemmeurnen. Valget bliver afgjort ved flertalsvalg, ligesom ved et Folketingsvalg. –"Vi synes, det er en sjov måde at bruge noget børnene kender fra børnelitteraturen til at vække deres engagement for politik og demokrati" lyder det fra børnebibliotekaren. Ved sidste børnevalg vandt Villads fra Valby med sit valgløfte "Ja til mere slik" – spørgsmålet er: var det blot valgflæsk?

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk