17. september 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedstrøm - en billedfantastisk dag for børnefamilier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedstrøm - en billedfantastisk dag for børnefamilier

Både hoved, hænder og krop skal i spil, når der skal leges med kunst, kultur og litteratur til Billedstrøm - syv timer med visuelle fortællinger på Køge Bibliotek.

Heden - 15. september 2021 kl. 19:26

Køkkenkunst, stop-motion værksted, forhindringsbane, brunch, biograf og højtlæsning er kun nogle af de mange ting, de 3-6-årige og deres voksne kan glæde sig til at opleve lørdag den 25. september, når Køge Bibliotek inviterer til Billedstrøm.

"Vi glæder os til at se biblioteket summe af børn og voksne, som sammen går på opdagelse i billedfortællingernes verden. Visuelle fortællinger spiller en stor rolle i vores børns hverdag - billedbøger, film, tv, kunst, spil og teater gør indtryk og skaber grobund for leg, nysgerrighed, tilegnelse af ny viden og gode snakke om alt mellem himmel og jord. Og børn er jo i høj grad selv billedskabere - og det er netop børnenes egen kreativitet, vi især vil skabe plads til med Billedstrøm," fortæller biblioteksfaglig leder René Høtbjerg Øhlenschlæger.

Der bliver rig mulighed for at få maling og lim på fingrene til Billedstrøms værksteder, hvor kunstnerne Heidi Hove og Bank & Rau skaber helt nye værker sammen med børnene.

Og til forestillingen med en danser og en lydkunstner fra "Scenekunst på Genvisit" skal børn og voksne sammen finde ud af, hvordan man danser fantasien frem, og hvordan følelsen af hjem lyder.

Mange voksne kender Storm P.'s klassiske pingvinfigur Ping - illustratoren Miwer har givet ham nyt liv og inviterer alle tegneglade børn til at skabe nye fortællinger om Ping og hans venner.

To af Danmarks dygtigste illustratorer Cato Thau og Mikkel Straarup tørner sammen til illustratorbattle, hvor det er deltagerne, der afgør, hvem der har lavet de sjoveste, uhyggeligste og mest overraskende tegninger.

"Billedstrøm handler i sin grundidé om at være sammen, at føle, røre og sanse kulturen i konkret og overført betydning. Sådan bliver det også i år," siger René Høtbjerg Øhlenschlæger og glæder sig over, at festivalen er tilbage efter sidste års corona-aflysning.

Arrangementet foregår på Køge Bibliotek og Teaterbygningen, og det er gratis at være med.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk